Afbeelding

Lange file A50 door busje in sloot

Column 62 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=165263]

- Ik moest een astronautisch bedrag neertellen.
- Wat is dat voor valse inseminatel?
- Daar imiteer ik me mateloos aan.

Stuk voor stuk kotselijke fouten … of ben ik nou de enige taalmopperaar van Noord-oost Brabant? Niet dat ik me constant loop te ergeren aan foute zinsconstructies of spelfouten (dan ken je mij ook aan ‘t coriggeren blijve), nee ik baal vooral van die afschuwelijke standaardzinnetjes. Als ik nog één keer van iemand hoor “ja, dat is echt mijn ding” dan geef ik hem meteen een dreun met de toevoeging “ja, en dit was mijn doing”! En op de vraag “maakt deze blouse mij niet te dik” antwoord ik vanaf nu standaard met “nee, dat hebben de hamburgers en de pizza’s gedaan”. Nog een laatste om het af te leren. Kunnen mensen die een zin beginnen met “het is overbodig om te zeggen maar …” niet bij voorbaat hun kop houden? Sorry, ik weet dat het onredelijk is om me hier druk over te maken. In een rouwstoet steek je ook niet je middelvinger uit naar al die bumperklevers.

En dan ben ik ongemerkt aangekomen bij mijn grootste ergernis, namelijk het wachten in het verkeer. Even voor de duidelijkheid, ik was het niet die afgelopen vrijdagochtend in de Udense Wilhelminastraat een invalidewagen in de fik heeft gezet, maar (mits met een heleboel drank in mijn knar) ben ik daar wel toe in staat. Van de week zat ik bij Ravenstein nog achter zo’n fiat cholesterol. Afschuwelijk, hij bleef voor een verkeerslicht langer hangen dan een scheet in een duikerspak en tufte vervolgens als een ketting rokende slak door rood.

Weet je nog, die eerste week van de A50, toen alleen de families van de wegwerkers wisten dat je daar al kon rijden? En ik! Oh, het leek wel een week lang autoloze zondag! Maar dat was snel voorbij. Afgelopen maandagmiddag reed ik bij Sint-Oedenrode achterop een file waarin ik bijna de nacht zou gaan doorbrengen. Helaas had ik mijn lescassettes niet bij me, anders had ik in die tijd met gemak mijn diploma Spaans voor Beginners én Gevorderden kunnen halen. Toen ik de volgende dag weer thuis was las ik op kliknieuws dat het ging om een busje in een sloot. Naast de weg dus!? En de bestuurder had niks. Hadden ze dat busje niet in de avond kunnen bergen? Overbodig te zeggen …maar hier imiteer ik me dus mateloos aan!

Een kostelijk weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant