Afbeelding

Raadsvergadering Gennep over column

Column 89 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Kom ik net thuis, vind ik mijn vriendin op de bank. Bijzonder, niet? Ja, hier op Slabroek wordt wel vaker een schat gevonden, en gelukkig zijn ze meestal wat jonger dan dat opgegraven ding van 700 voor Christus. Ik heb zojuist ook een indringend gesprek gehad met mijn moeder. Ze gaf daarin ruiterlijk toe als een van de weinige vrouwen van haar leeftijd géén biologische dochter van Prins Bernard te zijn. Op de terugweg ben ik ook even langs gegaan bij de bejaarde hooligan van FC Oss die vorige week met zijn scootmobiel een scheidsrechter had aangereden. Ook hij vond zijn daad achteraf wat ongelukkig: “Die scheidsrechter was blind en kon me dus eenvoudig weg niet ontwijken. Of hij de schade aan mijn mobiel gaat betalen, vraag ik me af.”
Op het moment dat ik dit schrijf is Kadaffi nog steeds niet gevonden. Dus heb ik net vliegbasis Volkel gebeld met het verzoek nou niet meteen heel Libië plat te bombarderen. Ze kunnen veel beter een paar ton viagra afgooien. Komt die eikel vanzelf tevoorschijn.

Zo. Wat vind je tot nu toe van mijn column? Stevig niet? Zelf vond ik die laatste ook op het randje. Of misschien wel erover. Maar als columnist moet je nou eenmaal een beetje choqueren. Dat weet ook Wiel Timmermans uit Gennep die onlangs nog een stukje schreef in de Maas en Niersbode. Al werd die column in eerste instantie tegengehouden door wethouders en burgemeester. Jawel, censuur! Meteen werd er in de Gennepse gemeenteraad een motie van wantrouwen ingediend en werd er gesproken van een regelrechte “schande voor de democratie”. Petje af, Wiel. Zoiets is mij nog nooit gelukt. In geen enkel gemeentehuis in de regio is mijn naam ooit gevallen (afgezien van die keer dat ik in Uden mijn paspoort ging verlengen: “Van de Veerdonk, loket 6.”) . Ik heb het natuurlijk de afgelopen 4 jaar wel geprobeerd. Ik heb wild om me heen getrapt. Weet je nog mijn stuk over die Landerdse wethouder die “zo enorm met zijn neus in de wind loopt dat hij zal verzuipen als het gaat regenen”. En dat ik weigerde het bestuur van Boekel een hand te geven want dan was ik geheid mijn trouwring kwijt. En mijn mening over het Cuijkse milieubeleid dat nog slapper was dan de koffie van NS. Ik heb gedaan wat ik kon, maar het mocht niet baten. Wacht, ik zal nog ’s met de basis in Volkel bellen voor zwaarder geschut.

Een choquerend weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant