Afbeelding

‘Showacrobatiek Uden biedt spektakel’

Sport 322 keer gelezen
UDEN – Trapeze-duo’s en pyramide-trio’s. Het zijn enkele ‘trucs’ die men tegenkomt bij showacrobatiek. Laat dat nou net de grootste hobby van Bette van Loenen zijn. Jaren lang beoefende ze deze sport met veel liefde en passie. Dan volgt de volgende stap al snel, een eigen showacrobatiek vereniging. Een naam, een goede vriendin met alle diploma’s en een clubje enthousiaste meiden: Showacrobatiek Uden is gerealiseerd.

[image=189136]

Samen hebben ze een berg aan ervaring in de acrobatiek, jaren lang hebben Steffie Alders en Bette van Loenen geacrot. “Steffie is samen met een ander meisje uit onze groep, Amber Vonk, Nederlands Kampioen geweest op het hoogste niveau. Steffie heeft ook alle licenties die er nodig zijn voor de vereniging. Ik ga vooral als choreografe functioneren, Steffie als trainsters.” Bij haar oude vereniging dacht ze zelf vaak mee over de choreografiën en de oefeningen dus daar heeft Van Loenen wel vertrouwen in. En ze zetten al meteen hoog in, “we hebben een leuke groep en het resultaat mag er wezen. Ik denk dat het niveau al boven gemiddeld is.”
Showacrobatiek Uden is volgens Van Loenen opgericht met als eerste prioriteit plezier. “We willen de druk eraf halen door niet aan competities mee te doen en puur voor de lol bezig te zijn. En dat werkt, je ziet de kleintjes helemaal stralen.” De groep bestaat uit verschillende leeftijden, de jongste is 9 jaar en de oudste 21 jaar. “De variatie in leeftijd vind ik juist zo leuk. Het is in ieder geval een vriendschappelijke en gezellige groep.” Maar wat is er nou eigenlijk zo leuk aan showacrobatiek? Dat is volgens Van Loenen niet zo moeilijk: “Het is een echte showsport, mensen bewonderen het en het ziet er spectaculair uit. Showacrobatiek heeft altijd net dat beetje extra.” Er staan al twee optredens in de agenda en binnenkort gaat ook de website in de lucht. Een drukke periode staat voor de boeg. “Maar eerst maar eens beginnen met trainen,” lacht Van Loenen.
Voor meer informatie: www.showacrobatiekuden.nl

[image=189135]
[image=189134]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant