Afbeelding

'Ik wil prof worden, het liefst bij Feyenoord'

Sport 256 keer gelezen
UDEN - Een kleine honderdvijftig jonge voetballers zijn deze week fanatiek met hun lievelingssport bezig op de velden van UDI'19. De Nike Voetbaldagen hebben deze vrijdag de finalewedstrijden. Onder de voetballers zijn zo'n acht meisjes. Eén van hen is de 12-jarige Marit van der Lee. "Voetballen met jongens of meisjes? Dat maakt mij niets uit."

[image=188489]

Marit is een groot talent en dat is opgemerkt door de scouts van de KNVB. De speelster van UDI'19 MC1 maakt namelijk ook deel uit van een selectieteam van de voetbalbond. "Ik speel mid-mid. Dat is m'n favoriete plek." En dat is te zien. Want zoals het een centrale middenvelder betaamt is Marit niet beroerd om veel meters te maken. En in duels troeft ze veel jongens af. Daarnaast is de blonde UDI-speelster ook nog gezegend met een fraaie techniek.
Marit doet niet voor het eerst mee aan de Nike Voetbaldagen. "Dit is de derde of vierde keer. Het is hartstikke leuk. Vooral omdat je veel speelt met kinderen die je niet kent. Maar ook met voetballers die je wel al kent. En je leert hier best veel, zoals samenspelen en techniek."
Bij haar club speelt Marit van der Lee in een meisjesteam. In haar prille jeugd voetbalde ze samen met jongens. Een voorkeur heeft ze niet". "Met jongens of meisjes spelen, dat maakt me niets uit." Ambities heeft de 12-jarige wel. "Ik wil profvoetballer worden. Spelen in het Nederlands vrouwenteam en ook bij een profclub. Het liefst bij Feyenoord, maar die club heeft nu nog geen damesteam."
Sinds donderdag heeft Marit een bijnaam tijdens de Voetbaldagen: Ballenbarbie. Dat vraagt om uitleg. "We hadden gisteren penaltyschieten. Omdat ik daarna de ballen ophaalde noemden ze me Ballenbarbie. Nee, ik vind dat niet erg. Het is wel grappig." (foto's: Stephan van Berkel)

[image=188490][image=188491]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant