Afbeelding

Veghelaar in World Police & Fire Games

Sport 68 keer gelezen
VEGHEL – In New York zijn begin september de World Police & Fire Games 2011, zeg maar de Olympische Spelen voor Brandweer en Politiemensen. Brandweerman Rick van Dijk uit Veghel maakt deel uit van de Nederlandse equipe. Zijn naam staat genoteerd voor de hardloopwedstrijd 10 km cross country op donderdag 1 september en de mountainbikerit op vrijdag 2 september.

[image=188380]

Rick van Dijk vertrekt op 25 augustus als één van de 150 Nederlandse deelnemers naar New York, waar in totaal zo’n 25.000 mensen uit de hele wereld meedoen aan de World Police & Fire Games. Als lid van de brandweer Amsterdam Amstelland grijpt Vegehaar die kans met beide handen aan, vertelt hij deze week in Stadskrant Veghel. “De spelen worden om de twee jaar gehouden. Dit jaar is dat in New York, vanwege de herdenking van de aanslagen op het WTC, nu tien jaar geleden.” De Amsterdamse brandweerkorpsen voelen zich nauw verbonden met hun New Yorkse collega’s. “Amsterdam en New York hebben natuurlijk van oudsher al een sterke band,” beaamt Van Dijk, “Bovendien hebben onze afdelingen in het verleden al een aantal uitwisselingen gehad.”
De voorbereidingen zijn intensief. Van Dijk traint zeker 20 uur per week. Of er winkansen zijn? Van Dijk verwacht van niet: “Het deelnemersveld is zó groot! Ik heb wel collega’s die serieuze kansen maken, maar voor mijzelf is meedoen belangrijker dan winnen. Ik hoop de 10 km cross country in 42 minuten te lopen. Dat is geen winnende tijd, maar evengoed wel een tijd, waarmee je als amateur prima thuis kunt komen.” Van Dijk vervolgt: “Meedoen met het evenement, het bijwonen van de openingsceremonie en de memorial service zijn voor mij de hoogtepunten. En ik hoop in contact te komen met mijn Amerikaanse collega’s. Daar zie ik het meest naar uit.”

[image=188379]

[image=188381]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant