Afbeelding

Agressieve stroopwafelverkoper teistert binnenstad Oss

Column 63 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Is het je ook opgevallen? De zomer van 2011 is tot nu toe onovertroffen. Het heeft maar twee keer geregend! Van 21 juni tot 16 juli en van 18 juli tot nu. Ja, op zondag 17 juli was het eventjes droog. Rond 11 uur, als ik me goed herinner. Maar het kan nog best wat worden hoor. De laatste tijd wordt de regen namelijk steeds warmer. Dus heb ik gisteren mijn gazon gemaaid om dit weekend eventueel te kunnen gaan barbecueën. Tijdens het maaien vond ik zowaar drie bruinvissen én het motorblok van onze vorige maaier. Alle vier verzopen. Een verdwaalde Friese zeiler heeft ze mee op het droge getild. Met veel moeite want waaien deed het ook. De bekende Siamese tweeling uit Erp was elkaar deze week voor het eerst even kwijt. Dat zegt genoeg.

En waar slecht weer toe leidt zagen we deze week in Londen. Daar ging een hele woonwijk volledig door het lint. Toen ik dat zag, wist ik: qua vechtsporten hebben we daar straks bij de Spelen weinig te zoeken. Maar goed, laten we het van de positieve kant bekijken: wil je wat pondjes kwijt deze zomer, vertrek dan onmiddellijk naar de Britse hoofdstad. En vergeet niet, dankzij die plunderingen verdubbelde op één dag het aantal mensen dat online is. Spectaculair! Zelfs bejaarde daklozen hebben daar inmiddels een laptop. En dat is wel zo handig, want waar kun je die 12 gestolen workmates beter kwijt dan op Corronationstreet.eng. Of hoe heet daar Marktplaats.nl?

Ook onze regio toont inmiddels tekenen van doorgedraaide slechtweerstress. Als je alle gevallen van diefstal en zinloos geweld uit het regionale dagblad haalt, hou je alleen de advertenties voor Turkse vliegreizen over. Zelfs eerbare instanties zijn de weg kwijt. Naast “Politie Veghel wil actieve rol bij kindermishandeling” en “Leger des Heils Oost Brabant helpt meisjes in problemen” viel mijn oog op een bijzonder vergrijp in Oss. Het betrof een Tilburgse stroopwafelverkoper die zich op de Heuvel uitermate agressief gedroeg. Wat hij precies deed stond er niet bij. Gooide hij aangebrande kruimels in de gezichten van omstanders of liet hij, na aankoop, het zakje met koek hatelijk op de grond vallen? Geen idee. De krant sprak van “een veelpleger” dus hij moet de laatste tijd vaker chagrijnig zijn geweest. Erg hè? Dat nou zelfs de braafste bedrijfstak van ons land, de stroopwafelbranche, te lijden heeft van het waardeloze weer. Piet Paulusma, doe er wat aan!

Geen aangebrand weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant