Afbeelding

Blauw Geel met veel jeugd op Avans-toernooi

Voetbal 35 keer gelezen
UDEN - Blauw Geel’38 speelde pas het tweede oefenduel sinds de voorbereiding. Ennis Genc bleef langs de kant (enkel) en ook Biyadat beweegt zich nog voort op krukken. Keeper Sander Maas kreeg boven Jeroen Janssen tegen De Treffers de voorkeur. De Udenaar, die trainer is bij UDI-A1, keepte op zijn eigen sportpark een gedegen wedstrijd. De vele slopende trainingen en de Islamitische Ramadan eisten tevens hun tol bij veel spelers

[image=188138]

Sander Maas dus op doel bij de Veghelaren.Een weeldeprobleem dient zich aan? Gesthuizen: “Totaal niet. We hebben bij Blauw Geel twee fantastische keepers. Dat is heel belangrijk en goed voor het team. Wie het dan uiteindelijk wordt zien we nog wel. We wisselen veel deze periode daar is oefenvoetbal voor.” De verwachting is dat komende zondag Jeroen Janssen op doel zal staan in het duel met JVC Cuijk.

[image=188141]

Blauw Geel toonde weinig ontzag voor de Groesbeekse Topklasser. De ploeg van trainer Johan de Kock doet elk jaar wel mee om de prijzen. Blauw Geel’38 liet van zich zien en horen. Met name Nick van den Berg lijkt een verrijking voor de frontlinie en was een paar maal dicht bij een treffer. Veel jeugd in het Veghelse team, maar daar is Gesthuizen absoluut niet angstig voor. Gesthuizen: “nee, natuurlijk niet. Als ik vanavond Erik van Loon op de backpositie zie spelen dan denk ik: jongen je doet het daar goed. Maar zondag komt er nog een dag en dan is er al wat meer vermoeidheid in de benen, dus zien we dan wel hoe dat uitpakt.” Nick van den Berg pegelde onverwacht snoeihard op het doel van Berry Peters. De bal ging echter rakelings naast. Het beste voetbal kwam uit Groesbeek. De ambitieuze club wist elkaar gemakkelijker te vinden. Voor Blauw Geel, dat dapper volhield, werd het steeds meer achteruit lopen. Toch leek de rust met 0-0 aanvaard te worden, maar in de 44e minuut mocht De Treffers een vrije trap nemen. Het projectiel van Fabian Buttgereit sloeg via de onderkant lat binnen: 0-1.

[image=188140]

Door de vele wissels in het verloop van de wedstrijd werd het wat rommeliger. De Treffers speelde wat makkelijker waar het bij de Veghelaren vaak zwoegen was. Dat ging ze echter goed af. Alexander Mols leek zelfs de gelijkmaker achter Berry Peters te koppen, ware het niet dat dat grensrechter Hugo Jaspers voor buitenspel had gevlagd en het feestje niet doorging. Mols had een pittige avond tegen ex-prof Patrick Pothuizen, die zijn mannetje nog wel degelijk stond in de achterste vier bij De Treffers. Een andere ex-prof bij de Groesbekers was Paul Jans. De Keldonker speelde maar een helft en werd na rust vervangen. Gescoorde werd er niet meer waar Blauw Geel met opgeheven hoofd van het veld kon. Gesthuizen: “Zulke nederlagen doen geen pijn. We hebben ons prima verweerd. Ik ben tevreden.” Johan de Kock, trainer van De Treffers, kreeg in de slotfase de Veghelse toorn over zich heen nadat hij riep 'doorspelen' terwijl de ingevallen Coen van Beljouw met een schoen aan zijn hoofd was geraakt en op de grond lag. Wellicht was de ex-prof kwaad omdat de bal na het incident door Blauw Geel naar voren werd geramd. Gelukkig was Jim van Alst wel verstandig en plaatste de bal over de zijlijn. Maar ook dit liep met de bekende sisser af en werden er nadien gewoon handen geschud. Zondag spelen de Veghelaren om 13.00 uur tegen JVC Cuijk. UDI begint twee uurtjes later met als tegenstander De Treffers.

Vanmiddag op SkyLine een terugblik op het Udense toernooi. Gespreken met Jan van Deinsen, toeschouwer John Meijs, Chris van den Dungen en Franscois Gesthuizen. Studiogasten en nog veel meer. SkyLine is te ontvangen voor Veghel op 107.100 MHz. In Uden luistert men op 106.00 MHz en verder op de kabel en natuurlijk op het wereldwijde internet.

[image=188139]

Blauw Geel’38 Maas, Dingil, Dekkers, Minneboo, Mols, Budaklier, Van den Berk,Van Vessem, Peters, Van de Tillaart, Erik van Loon.
Ingebrachte wissels: Van der Sanden, Van Lokven, Van Deurzen, Van Erp, Lemstra, Van Beljouw

De Treffers Peters, Van Alst, Bakker, Pothuizen, Janssen, Kilic, Peppinck, Van de Ven, Jans, De Bruijn, Buttgereit.
Wissels: Echargui, Grot, Hofstede, Kleijnen, Ottele, Beijer, Santiago Palacios-Macedo


[image=188137][image=188136][image=188135][image=188134]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant