Afbeelding

UDI verliest op eigen toernooi

Voetbal 61 keer gelezen
UDEN – JVC Cuijk en De Treffers wonnen beiden hun wedstrijden op de eerste avond van Avanse-UDI toernooi. JVC Cuijk versloeg thuisclub UDI’19 met 1-2 en later op de avond bleven De Treffers Blauw Geel de baas met 0-1.

Door: Peter Kuijpers

[image=188124]

Het was een gezellige drukte op Parkzicht. Niet echt overbevolkt, maar voldoende om een echte voetbalsfeer te creëren. De twee gespeelde wedstrijden hadden één ding gemeen: de tweede helft was meestal saai. De respectievelijke trainers lieten hun complete reservebank instromen wat een wat rommelige aanblik gaf. “Het hoort bij een voorbereiding dat is nu eenmaal zo” sprak JVC-trainer Jan van Deinsen na afloop en daar is geen speld tussen te krijgen. Maar dat als enige wanklank op een perfect georganiseerd voetbalevenement dat tot in detail was ingevuld. De gezichten stonden op vrolijk, het voetbal gaat weer beginnen.

[image=188125]

Organiserende vereniging UDI’19 beet de clichématige spits af met JVC-Cuijk als tegenstander. Voor Topklasser JVC Cuijk begint samen andere toernooideelnemer De Treffers, volgende week de competitie. Twee weken eerder dan overige amateurklassen die pas op 4 september aftrappen. Trainer Jan van Deinsen kon niet compleet naar Parkzicht afreizen. Onder anderen Wesley Meeuwsen moest verstek laten gaan wegens zijn werk in detailhandel. Chris van den Dungen moest weer eens schuiven in zijn laatste linie. Dimitri Cremers, die dinsdag in Huissen al na twee minuten uitviel, bleef samen met de zieke Mamaar en Jaap Benkers buiten het team. Ruud Boyon werd rechtsachter Bart van der Wijst speelde samen met Mark van de Meulenhof in het centrum. Giovanni Henskens kwam nu op de linksachter plaats met Thijs van Hoeij in het Udense doel.

[image=188123]

De Udenaren toonde weinig ontzag voor Topklasser JVC Cuijk en traden de Cuijkenaren onbevangen tegemoet. Vooral in de eerste helft had UDI’19 met vlagen het betere van het spel. Het dichtst bij een treffer was nog Michiel Zuidam die zijn poging door Matthias van Zanten van de lijn zag gehaald. Vijf minuten later profiteerde diezelfde Zuidam van gebroddel in de Cuijkse defensie en scoorde met een halve omhaal de openingstreffer: 1-0. Aan de gelijkmaker van JVC drie minuten voor rust zat een luchtje. Ahmed El Allachi mocht door op de rand van buitenspel. De vlag van grensrechter Wim Verstegen, overladen met veel verwensingen van de bultsite, bleef echter omlaag en was het voor Ferry Ankankan een peulenschilletje de bal in het verlaten doel te schieten: 1-1. Trainer Jan van Deinsen: “ik prijs me als trainer gelukkig dat ik dat type spelers nog in mijn groep heb. Hij is fysiek en conditioneel nog helemaal top. Ferry is zo belangrijk voor dit team zowel binnen als buiten het team.”

[image=188122]

Kort na rust bracht Van Deinsen Abdes Assouiki. Een ‘gouden wissel’ bleek later. Amper in het veld zag Assouiki zijn inzet via Van Hoeij en de Lat het veld weer in komen. De nieuweling bij JVC Cuijk reageerde alert en kopte zijn team naar 1-2 wat later de eindstand zou blijken. UDI’19 probeerde van alles, maar doelpunten bleven uit al was Sam Wassenberg er dichtbij, maar zijn kopbal ging rakelings over. Zondag om drie uur speelt UDI’19 tegen De Treffers de slotwedstrijd van het toernooi.

[image=188133][image=188132]

UDI'19: Thijs van Hoeij, Ruud Boyon (56.Nick van Dijk), Mark v.d. Meulenhof, Giovanni Henskens, Bart v.d. Wijst (78. Robin van Cuijk), Bram Wonders (78. Dick Smits), Joep van Geelkerken, Roy Vissers (75. Johan Vissers), Tim Wolf (75. Mustafa Seddiqi), Michiel van Zuidam en Sam Wassenberg.

JVC Cuijk Tinus, Kooiker, Van Grinsven, Van Zanten, Paymans, Hofmeijer,Van Raaij, Schouten, AKankan, El Allachi, Koen.
Wissels: Arts, Willemse, Zegers, De Groot, Assouiki, Cansizlar


Vanmiddag op SkyLine een terugblik op het Udense toernooi. Gespreken met Jan van Deinsen, toeschouwer John Meijs, Chris van den Dungen en Franscois Gesthuizen. Studiogasten en nog veel meer. SkyLine is te ontvangen voor Veghel op 107.100 MHz. In Uden luistert men op 106.00 MHz en verder op de kabel en natuurlijk op het wereldwijde internet.


[image=188131][image=188130][image=188129][image=188128][image=188127][image=188126]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant