Afbeelding

40 jaar in de kantine bij UDI'19

Sport 100 keer gelezen
UDEN - Het clubhuis van UDI’19 wordt binnen de club ook wel de huiskamer van UDI genoemd. En inderdaad, er heerst een huiselijke sfeer in het clubhuis. De familie Van de Burgt zwaait al veertig jaar de scepter over het clubhuis gevoerd.

[image=188008]

De familie Van de Burgt bereikte dit seizoen deze ongekende mijlpaal. Het is 42 jaar geleden dat Jan van de Burgt, de vader van Wilma en Tonny, beheerder werd van het clubhuis. Met een korte onderbreking staat er al veertig jaar lang een lid van de familie van de Burgt achter de bar. Toen men eind jaren ’60 begon aan de bouw van het UDI’19 clubhuis was Jan vaak aanwezig om al die vrijwilligers van koffie te voorzien. Toen het clubhuis in 1970 geopend werd was Jan de eerste beheerder. Hij vervulde 12 jaar lang zijn taak met verve. Toen Jan fysiek niet meer in staat was om het werk uit te voeren werd zoon Tonny in de weekenden het aanspreekpunt in de kantine. Jos Zeegers nam het vervolgens een korte tijd over. In 1982 werd Tonny officieel kantinebeheerder, met echtgenote Francien. In 2004 stopten zij met dit werk.
Dochter Wilma was vanaf haar zestiende te vinden in het clubhuis. Zij ging met haar vader mee en leerde van hem de eerste beginselen van het horecavak. Tot op de dag vandaag is Wilma nog altijd actief betrokken. Haar man, Matthijn, is als voetballer begonnen bij UDI’19. Daar leerde hij Wilma kennen. In 2004 werd Wilma benaderd door het bestuur om het clubhuis over te nemen. En nu staat de familie Van de Burgt al 40 jaar lang achter de tap.
Zaterdag 13 augustus vanaf 20.00 uur zijn alle UDI-leden met hun partner welkom in het clubhuis om samen de familie Van de Burgt dit heuglijke feit te vieren. Vooraf, om 18.30 uur, is er een voetbalwedstrijd, de Burgt Boys spelen dan tegen UDI 5.
De familie Van de Burgt verzoekt eventuele giften in een envelop te doen. Dat gaat een goed doel: 'Kind in Beeld', van de kinderafdeling van ziekenhuis Bernhoven. Geld kan ook gestort worden op bankrekening 151945373, ten name van ‘kind in beeld’. Het project ‘kind in beeld’ biedt de mogelijkheid aan ouders om hun opgenomen baby 24 uur per dag via internet live te kunnen zien.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant