Afbeelding

Zeelandse huisarts klaar voor uitputtingsslag

Sport 245 keer gelezen
ZEELAND – “Eén dag honderdvijftig kilometer fietsen lukt ons wel. Maar acht dagen achter elkaar, dát is de uitdaging.” Niels de Kort (29) klinkt strijdlustig. Samen met buurman, vriend en leeftijdgenoot Wouter Arrachart doet de Nijmeegse huisarts die onder andere in de praktijk in Zeeland werkt, mee aan Tour For Life, een achtdaagse wielertocht van de Italiaanse Alpen naar de Limburgse Cauberg. De opbrengst die de deelnemende teams bijeenfietsen, gaat naar het goede doel: Artsen Zonder Grenzen.

[image=187627]

De wielrenners krijgen het niet gemakkelijk. In acht etappes, van zondag 28 augustus tot en met zondag 4 september, beklimmen ze onder meer l’Alpe d’Huez, de Col de Madeleine, de Col du Grand Ballon en nog meer Tour de France-klassiekers. Ze passeren kristalheldere Zwitserse bergmeren, slingeren door het Franse land en doorkruisen de bossen van de Ardennen, totdat de Cauberg, na exact 1254 kilometer (de langste etappe is 225 kilometer), het eindpunt van de heroïsche tocht is. Vorig jaar leverde de Tour For Life, een landelijk initiatief, meer dan een miljoen euro op. “Waarom wij meedoen? Voor onszelf én voor het goede doel”, vertelt Niels. “Het is voor mijzelf een mooie sportieve uitdaging om te kijken wat ik kan. Ik fiets veel, maar zoiets heb ik nog nooit gedaan. Eén dagje fietsen lukt wel, maar hoe reageert je lichaam als je het acht dagen na elkaar doet?” Ook het goede doel spreekt de huisarts aan. “Artsen Zonder Grenzen is een uitstekend doel. Zij doen veel goed werk. Ze investeren niet in lokale overheden, maar geven directe hulp aan de mensen die het nodig hebben. Momenteel helpen ze bijvoorbeeld in de Hoorn van Afrika. Ik weet in welke omstandigheden artsen soms moeten werken en voor zulke mensen fiets ik graag.”

Sponsors gezocht!
Niels en Wouter (die samen Team 2GetThere vormen) moeten samen € 5.000,- aan sponsorgeld verzamelen. De teller staat momenteel op ruim € 3.700,-, dus er zijn nog sponsors gewenst! Zij kunnen zich melden via e-mail: of via de teampagina op de website van Tour For Life.

[image=187626]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant