Afbeelding

Inwoners Bernheze en Maasdonk lopen niet warm voor fusie

Column 37 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=58437]

Allereerst wil ik hier het Udens Wijnhuis condoleren met het overlijden van haar Engelse nichtje Amy. Al was het geen verrassing. Amy’s dood was even voorspelbaar als de gele gymschoenen van een incontinente tennisveteraan. Ik heb ook een nichtje van die leeftijd maar gelukkig is zij uit heel ander hout gesneden dan Amy. Ze heeft al drie jaar geen druppel alcohol gedronken of een jointje gerookt. En het is te hopen dat ze dat volhoudt …als ze volgende week vrij komt.

Ik las van de week nog zo’n nieuwsbericht in de categorie “Amy Winehouse eindelijk nuchter”. Onderzoek van het Brabants Dagblad onder inwoners van Bernheze en Maasdonk had namelijk aangetoond dat veel mensen een fusie niet zien zitten. Er is onenigheid over de mogelijke naam, terwijl uiteraard “Aarsbonk” de meest voor de hand liggende is, en men vreest een verhoging van de gemeentelijke belasting. Tot nu toe is het bericht even voorspelbaar als Moeder Maria met een negatieve predictortest. Maar nou komt ‘t: tweederde van de inwoners wil een referendum! Met andere woorden, wij vinden de bestuurders incompetent, wij zullen zelf wel eens zeggen hoe het verder moet. Op zich een prima gedachte. Hadden ze dat indertijd bij ons in Slabroek gedaan dan was die peperdure nieuwbouw van het Bernhoven ziekenhuis niet doorgegaan. Slabroek had met zekerheid gekozen voor optie 2: aan de muur bij René van Eert een tweedehandse defibrillator met bijbehorende gebruiksaanwijzing in plastiek. Had een boel herrie en geld bespaard. Maar goed, aan Slabroekers kun je zoiets wel vragen. Wij wegen alle alternatieven nauwkeurig tegen elkaar af. Maar - neem me niet kwalijk hoor - aan inwoners van Bernheze kun je zoiets echt niet overlaten.

Ik kan dat zeggen want ik ken ze daar. Ik heb daar namelijk een zus wonen. Ik zeg niet welke maar als je haar kent weet je dat een volksraadpleging in Bernheze geen goed idee is. Hoe leg ik dat uit? Oké, een paar voorbeeldjes. Mijn zus heeft thuis twee kattenluikjes, één voor de grote en één voor de kleine kat. Laatst bij het strijken van haar gordijnen is ze bijna uit het raam gevallen. Ze denkt dat Heil de voornaam van Hitler was en ze is op vakantie in Kreta bijna verdronken toen ze haar waterfiets op de standaard wilde zetten. Moet ik nog meer vertellen? Heren bestuurders, één tip. Raadpleeg niemand maar doe het zelf! Stuur alle Bernhezers een weekje op vakantie en beslis dan stiekem en snel over de fusie. Voor het te laat is.

Een al dan niet samengevoegd weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant