Afbeelding

'We willen mensen bij elkaar brengen'

Wonen 152 keer gelezen
UDEN – Hans Schepers (63) is de laatste directeur van ‘de SVU’. De naam wordt Area, de woningcorporatie waar SVUwonen en Woonbelang Veghel per één januari in opgaan. Het Udens Weekblad had een uitgebreid interview met Schepers.

[image=187619]

Waarom die fusie?
“Woonbelang Veghel vindt zich als organisatie met veel eenmansfuncties te kwetsbaar en zocht samenwerking in de regio. Uden is als fusiepartner voor de hand liggend.”

Is SVUwonen ook kwetsbaar?
“Nee veel minder, maar door de extra lasten die wij als woningcorporaties op ons bordje krijgen wordt vaker naar samenwerking gekeken. We kunnen daardoor efficiënter en dus goedkoper werken, zodat onze huurders minder van de bezuinigingen zullen merken.

Maar jullie geven wel geld weg voor buurtbarbecues?
“SVUwonen heeft een leefbaarheidsfonds ‘Voor Elkaar’. Met een bijdrage hieruit stimuleren wij onze bewoners in de wijk om activiteiten te organiseren waar bewoners uit de buurt elkaar kunnen ontmoeten. Soms is dat een bijdrage voor een buurtbarbecue, maar het betreft meestal andere activiteiten. Ons doel is steeds dat mensen met elkaar in contact komen. Een voorbeeld is het project Oog voor Oost in de wijken Hoeven, Melle en Raam. Buurtbewoners en kinderen maken onder begeleiding kunstwerken, die hun wijk leefbaarder maken.”

Is dat ook zo?
“Een direct bewijs is niet te leveren, maar wij zijn er van overtuigd dat als in een wijk mensen elkaar door een activiteit op een andere manier hebben leren kennen, ze ook op andere momenten makkelijker met elkaar in gesprek gaan.”

En zorgen ze ook beter voor hun huurhuis?
“Dat weet ik niet zeker, maar het is zeker makkelijker om te zeggen ‘Goh, buurman, jouw tuin ziet er niet uit, kun je die een keer opruimen?’ als mensen elkaar beter kennen dan wanneer je naast elkaar heen leeft.”

Dat gaat verpaupering tegen?
“We hebben geen verpauperde wijken, maar wel wijken waar het mooi zou zijn als buurtbewoners elkaar wat beter zouden kennen. SVUwonen maakt het met een bijdrage makkelijker om buurtactiviteiten te organiseren.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant