Afbeelding

Trapt Ben Saunders balletje mee?

Sport 111 keer gelezen
SINT HUBERT – De Verlinden Gouden Klokspelen in Sint Hubert bereiken een mijlpaal. Het voetbaltoernooi, dat ooit begon als evenement waarin muziek en voetbal zij aan zij gingen, wordt van 14 tot en met 18 augustus voor de veertigste keer gehouden. De jubileumeditie wordt op zondag 14 augustus opgeluisterd door een wedstrijd tussen regionaal vooraanstaande voetballers en het RTL7 Sterrenteam, met waarschijnlijk Ben Saunders in de gelederen.

[image=187610]

Juwelier Optiek Verlinden heeft al veertig jaar zijn naam aan de Gouden Klok Spelen verbonden. “In 1969 was mijn vader Wim bestuurslid van Harmonie Ons Genoegen, en hij stelde de Gouden Klok beschikbaar”, zegt ondernemer Geer Verlinden.

Harmonieus
De Gouden Klok Spelen startten in 1969 als een toernooi waaraan muziekgezelschappen en voetbalteams deelnamen. “Harmonieën en fanfares kwamen uit in een soort taptoe en werden gejureerd op verschillende onderdelen. De voetbalteams werkten een toernooivorm af. Voor de winnaars van de taptoe en het voetbaltoernooi werd een Gouden Klok beschikbaar gesteld”, zegt SC Sint Hubert voorzitter Pieter Gerrits. Tot eind jaren ’80 bleef het evenement in oorspronkelijke opzet gehandhaafd. Omdat fanfares en harmonieën steeds meer het accent verlegden naar uitvoeringen op concertbasis verdween het muziekconcours van het programma bij de Verlinden Gouden Klok Spelen. Het voetbaltoernooi met SC Sint Hubert als organisator en gastheer bleef bestaan. “Oorspronkelijk werd het toernooi als seizoenafsluiting gehouden maar tegenwoordig past het uitstekend in de voorbereiding op het nieuwe seizoen”, zegt voorzitter Pieter Gerrits. Het veertigste toernooi om de Gouden Klok kent dit jaar weer acht deelnemers. “De teams spelen zeker twee volledige wedstrijden. Alle deelnemers komen op zondag 14 augustus in actie. De vier winnaars spelen de halve finales op dinsdag 16 augustus. De verliezersronde wordt woensdag gehouden. De finale is op donderdagavond.

Sterrenteam
De wedstrijden om de Verlinden Gouden Klok Spelen worden zondag om 11.00 en 15.00 uur gespeeld. Voor de jubileumwedstrijd waarin een door trainer Jan Schaap gecoacht regioteam het opneemt tegen het RTL7 Sterrenteam wordt om 13.30 uur afgetrapt. “Voor het RTL-team beschikt coach John Williams over een ruime selectie met ex-voetbalprofs zoals Michael Mols en Regi Blinker. Daarnaast trapt hoogstwaarschijnlijk ook Ben Saunders [winnaar the Voice of Holland, red] een bal mee”, zegt Geer Verlinden. “In de ruime pauze van het sterrentreffen geeft Harmonie Ons Genoegen een concert in de feesttent, waar na de wedstrijd een meet and greet met het RTL7 Sterrenteam is”, vult Gerrits aan. Bekijk de webiste van de voetbalvereniging voor meer informatie www.scsthubert.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant