Afbeelding

Erpse boekt succes in Transalp

Sport 36 keer gelezen
ERP – Martine Verwey, geboren in Erp, en haar echtgenoot Brian Tear eindigden als 16e (van de 500) in de onlangs gehouden Craft Bike Transalp race voor mountainbikers, van Mittenwald in Duitsland naar Riva in Italië. “De wedstrijd uitrijden was voor mij al voldoende, maar het ging boven verwachting goed,” blikt Martine terug.

[image=187593]

In Stadskrant Veghel van woensdag 3 augustus vertellen Martine en echtgenoot Brian over de Transalp. Het tweetal kijkt terug op een zware wedstrijd. Brian geeft een idee: “Wij fietsten etappes van zo’n 80 tot 90 km. De hoogteverschillen die we moesten overbruggen komen neer op drie Alpe d’Huez beklimmingen per dag.” En dan niet over strak geasfalteerde wegen, maar over vaak moeilijk begaanbare paden, waardoor ook de afdalingen zwaar waren. Martine: “Wij hebben altijd heel veel gefietst en aan allerlei wedstrijden en uitdagingen mee gedaan, maar na twee zwangerschappen en bevallingen moest ik mijn conditie weer opvijzelen. Voor mij was uitrijden al héél wat. Maar het ging boven verwachting. En toen na een paar dagen de omstandigheden écht extreem werden, bleek duidelijk dat juist daar onze krachten lagen.”

Project 'Kids Run Free'
In hun huidige woonplaats, het Engelse Stratford upon Avon, zet Martine zich momenteel met veel succes in voor haar project Kids Run Free. “Wij willen kinderen al op héél jonge leeftijd – vanaf dat ze kunnen lopen – de kans bieden om in competitieverband te rennen. Om hard te lopen hoef je immers niets aan te schaffen, dus iedereen kan meedoen. En je kunt het overal oefenen. Onze slogan is: start young, stay fit.”
Nu het initiatief in Engeland veel navolging krijgt, zijn de eerste contacten met het vasteland ook gelegd. “Als we daarvoor de geplande route nemen, dan wordt het na 2015 ook in Nederland uitgerold. Maar het idee is zo simpel, dat je daar niet op hoeft te wachten. Organisaties of verenigingen kunnen contact met ons zoeken en zó aan de slag.” Meer info staat op www.kidsrunfree.co.uk. Over de Transalp is meer te vinden op www.bike-transalp.de.

[image=187595]

[image=187594]

[image=187592]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant