Afbeelding

Kruisherenkapel niet voor ‘kernmomenten’

Religie 61 keer gelezen
UDEN - Parochie Sint Petrus en stichting Kruisherenkapel hebben beide ontwikkelingen doorgemaakt waardoor het niet meer duidelijk was op welke plaatsen in Uden sacramentele vieringen kunnen worden gevierd. De parochie Sint Petrus en stichting Kruisherenkapel zijn in goed overleg tot de volgende afspraken daarover gekomen.

De kernmomenten in het leven van belijdende katholieken worden normaliter voltrokken binnen de parochiegemeenschap. Het vieren van deze momenten: doopsel, eerste communie, vormsel, huwelijk, avondwake en uitvaart, krijgt gewoonlijk dan ook gestalte in de parochiekerk of in één van de andere kerken of kapellen van de parochie. Een uitzondering hierop vormde in Uden het sluiten van kerkelijke huwelijken in de Kruisherenkapel.
In de situatie zoals die nu is ontstaan, waarin stichting Kruisherenkapel verantwoordelijk is voor het multifunctionele gebruik van deze kapel, is er voor gekozen om kerkelijke huwelijken en uitvaarten daar niet meer te laten plaatsvinden.
Alle sacramentele vieringen rondom de bovengenoemde kernmomenten worden voortaan gevierd in één van de kerken of kapellen van de nieuwe parochie Sint Petrus.
De erediensten van de kruisheren zullen blijven plaatsvinden in de Kruisherenkapel.

[image=187361]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant