Afbeelding

Bestrijding Aziatische Tijgermug in Oss

Column 35 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=165262]

De meeste mensen gaan op vakantie om even alles te vergeten. Ik ook. Toen ik vorig week in mijn hotelletje in Parijs aankwam bleek ik niet alleen mijn oogdruppels maar ook mijn mobieltje te zijn vergeten. Op het nachtkastje lag zoals gebruikelijk een bijbel. En ik begreep wel waarom. Het was namelijk bidden dat de handel niet instortte. Wat een griebuskamer. De inrichting was gedaan door Jeanne d’Arc. Van het brandhout had ze een kast gemaakt. Alleen de inhoud van het minibarretje bood een blik in de toekomst. Daar zag je hoe duur een zakje pinda’s in het jaar 2098 zal zijn. Veel geslapen heb ik er niet want het was dan misschien “een stille kamer” zoals ze op internet hadden beloofd, maar onze buren waren dat niet. En als zij stil waren begon mijn rug lawaai te schoppen. Ja, probeer de slaap maar ’s te vatten in zo’n origineel Frans hangplooibed. Ik ben de eerste nacht drie keer opgestaan om even te rusten.

Ik zeg het maar eerlijk: Ik blijf liever thuis. Voor de zon hoef je het niet te doen. Hier werd je de laatste weken ook bruin, al wreef je die roest er zo weer af. Want wat heeft het gehoosd!? Ons buurtschap Slabroek leek wel het Tjeukermeer … dus voor de watersport hoefde je ook al niet meer weg. Ik vraag me eigenlijk af: Wat hebben wij hier in de regio NIET? Wij hebben in Boxmeer óók een tour de France alleen daar wint wél een Nederlander: het kasteel van Heeswijk doet echt niet onder voor die bouwwerken langs de Loire, en ooit van de Bedafse Bergen gehoord? Blijf toch gewoon thuis, joh! En we hebben niet alleen de mooie dingen van het buitenland. Ga maar ’s in het Moerven kijken. Met de hennepvelden in die Veghelse badkamers zijn het daar bijna Colombiaanse toestanden! In ons streek-kapitool Oss spannen ze natuurlijk weer de kroon. Daar heeft een importeur van gebruikte banden de Aziatische tijgermug geïntroduceerd. Voor een exotische ziekte kun je dus ook al in Oss terecht. Jammer voor het toerisme in onze regio dat ze die mug nou weer willen gaan bestrijden.

Ik heb zelf ook wat bedacht. Kom komend weekend naar de Udense hei. Daar heb ik wat lege tafeltjes neergezet onder een hoogspanningsmast. Het mannetje in oberkleren ben ik. Ik loop constant tussen die tafeltjes door. U kunt me roepen voor een drankje … maar ik kom niet. Kortom, dé perfecte Parijs-experience … in Uden.

Een exotisch weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant