Afbeelding

'Zwijsen is een van de mooiere objecten'

Wonen 78 keer gelezen
VEGHEL – Er brandt weer licht in het oude Zwijsen College. Een handvol nieuwe, tijdelijke bewoners nam vorige week hun intrek in het leegstaande schoolgebouw aan de Burg. De Kuijperlaan en Interim Vastgoedbeheer is op zoek naar nog meer bewoners of gebruikers. Volgens accountmanager Coen Molenschot gaat dát wel lukken. “Dit is een van de mooiere objecten die wij in beheer hebben. Hier doen we het voor.”

Het doel dat Interim Vastgoedbeheer samen met Ons Middelbaar Onderwijs (OMO, eigenaar van het gebouw en de grond) en de gemeente nastreeft, is tweeledig: bewoners tijdelijke woonruimte verschaffen én zorgen dat het pand niet ten prooi valt aan vandalen of verloedering. “Wij zijn een leegstandsbeheerder, al twaalf jaar”, legt Molenschot uit. “Bewoners kunnen voor een aantrekkelijk tarief wonen. Ze houden het pand netjes en houden tegelijkertijd een oogje in het zeil. Ze zijn zich ook bewust van die dubbelfunctie.” Ter verduidelijking: bewoners krijgen voor een minimale vergoeding twee of drie klaslokalen toegewezen; Interim zorgt voor een keuken, mobiele douchecabine en nutsvoorzieningen.

[image=186972]

De komende weken gaat Interim, dat in Nederland zo’n 1.400 panden beheert voor ruim 2.000 bewoners, op zoek naar andere bestemmingen dan puur wonen: te denken valt aan sociaal-maatschappelijke activiteiten in bijvoorbeeld de gymzaal. “We kunnen bijvoorbeeld op zoek naar kunstenaars of hobbyclubs om atelierruimtes in te richten.” Ook sportclubs, muziekverenigingen of gezelschappen die een presentatieruimte zoeken, komen in aanmerking. “Maar onze intentie is niet om het gebouw van boven tot onder in te vullen. Ik ben er zelf meerdere keren geweest: het Zwijsen College is een aantrekkelijk object, een markante, aparte locatie. Natuurlijk willen we meerdere bewoners en gebruikers plaatsen, maar we willen wel dat iedereen zijn of haar privacy behoudt.”

Bewoners of anderen die geïnteresseerd zijn in woon- of activiteitenruimte in het Zwijsen College, kunnen Interim Vastgoedbeheer benaderen, tel: (040) 286 91 91 (afdeling bewonerszaken).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant