Afbeelding

Primeur in Wanroij: duiken in aquarium

Column 72 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Mijn tante Esmée had smetvrees. Ze stofzuigde haar huis wel vijf maal per dag(deel). Haar onderbuurman was in drie maanden kaal. In haar testament stond dat de lijkwagen op weg naar de begraafplaats nog eerst even door de wasstraat moest. Ik ben zelf ook een schijtebroek. Zo ben ik erg bang dat ik binnenkort al dement word … en dat niemand het merkt. Wintersport durf ik ook niet. Veulste bang dat mijn knieën teveel herrie maken tijdens het skiën zodat ik achter mij een lawine veroorzaak. Watervrees is echter mijn grootste angst. Tanden poets ik droog en vuur mijd ik als de ziekte want dan heb je kans op brandweer, dus water. Voor een haringkar krijg ik al ademproblemen.
Een kennis van mij is momenteel aan het diepzeeduiken op Curacao. Dat iemand met z’n volle verstand, verzwaard met twee ijzeren longen op z’n rug, het water in springt, is voor mij volstrekt onbegrijpelijk. Ik maak nog drie keer liever een buikschuiver op een spijkerbed, sterker nog, ik vlooi nog liever de borstharen van Martin Gaus dan dat.

Het is momenteel vakantie in onze regio. Dus van Wilbertoord tot Wijbosch, van Huisseling tot Holthees worden nu zomerse festiviteiten georganiseerd om de immer op de loer liggende verveling de loef af te steken. Je kent dat wel: Zeskampen, touwtrekken, playbackshows, alles wordt uit de kast gehaald om de thuisblijvers te vermaken. En het wordt steeds gekker. Je kunt nou ook al vrouwensjouwen in Vinkel, spoelbak-sjoelen in Stevensbeek en kanarie-badmintonnen in Keldonk. Oké, die laatste twee zijn verzonnen maar je begrijpt het probleem waar zo’n festivalorganisatie zich voor geplaatst ziet. Wil je nog mensen trekken dan moet je wel met wat geks komen. Dat moet de leiding van het plaatselijke festival Het Wanroijs Gedoe ook gedacht hebben toen ze contact zochten met de bekende scubatoloog Jaques Cousteau, of iemand anders van de duikvereniging die er verstand van heeft. En zie daar, op 19 juli stond daar midden in Wanroij ineens een gigantisch groot aquarium waar je even kon diepzeeduiken. Toen ik op kliknieuws de foto’s zag moest ik aan het zuurstof. Nee, ik ben zelf niet op het Het Wanroijs Gedoe geweest. Vanwege mijn watervrees. Er was namelijk iets teveel volk, en een mens bestaat voor 89 procent uit water … Vandaar.

Een vloeibaar weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant