Afbeelding

'Groei MaasdijkMarathon op alle onderdelen'

Sport 39 keer gelezen
OSS – Of de naam MaasdijkMarathon de lading nog wel dekt, kan men zich afvragen. Het sportieve evenement wordt in 2012 namelijk uitgebreid met een extra dag. Op zaterdag 9 juni heeft dan een groot wandelevenement plaats. “We hebben daarmee een volledige nieuwe doelgroep erbij.”

[image=185555]

De tweede MaasdijkMarathon op zondag 22 mei van dit jaar was een groot succes. Ruim 1.100 deelnemers stonden aan de start van verschillende onderdelen. Langs de kant was het op vele plekken druk met bezoekers. De evaluatie leverde slechts kleine kritiekpuntjes op, vertelt Jasper van Wordragen van de organisatie. “Maar over het algemeen waren er erg enthousiaste reacties. Gemiddeld kregen we als organisatie een dikke 8 voor het evenement.” Op zondag 10 juni 2012 staat de derde editie op de kalender. Dan wederom de ‘traditionele onderdelen’ als de (halve) marathon en onder andere het skaten, roeien en steppen. Van Wordragen: “We verwachten op alle onderdelen een groei. Komend jaar wordt er ook gestart met de tien kilometer. Daar kunnen zomaar enkele honderden deelnemers aan de start staan.” Net als de eerste twee edities zet de MaasdijkMarathon zich in voor het goede doel. “We hopen dit jaar wel op een lokaal doel. Er zijn volop mogelijkheden om een doel te profileren.”

Interessanter
Komend jaar krijgt de MaasdijkMarathon een extra dag. De zaterdag ervoor wordt een wandelevenement gehouden. De organisatie is hiervoor in gesprek met atletiekvereniging A.V. Oss’78, Wandelcomité Lith en de Maasmeanders. “Dat zijn logische partners. De Maasmeanders heeft ook als doelstelling om het buitengebied op de kaart te zetten. Het wandelevenement zorgt voor extra promotie van de MaasdijkMarathon. Bovendien zijn we zo aantrekkelijk voor een zo breed mogelijke doelgroep. Mensen van alle leeftijden kunnen meedoen. Bovendien is het voor ondernemers langs de route interessanter. Mensen hebben alle tijd, en er zit geen wedstrijdelement in. Of de naam MaasdijkMarathon nog wel klopt, weten we nog niet. Wie weet hebben lezers nog wel een idee voor een nieuwe naam!” Wandelaars kunnen kiezen uit veertig, dertig, twintig of tien kilometer. De tochten gaan deels langs de Maas, maar ook over onder andere onverharde stukken. De start van de langste afstand heeft plaats bij het gemaal Gewande. Er wordt gezorgd dat vanaf het treinstation in Rosmalen er busjes naar de start rijden. “We verwachten veel wandelaars in 2012. Het is bovendien perfect in de aanloop naar de Vierdaagse van Nijmegen.” Kijk ook op: www.maasdijkmarathon.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant