Afbeelding

Zilver voor regionale softballers

Sport 35 keer gelezen
UDEN – Een softball-team, samengesteld uit speelsters van regionale Brabantse clubs, veroverde onlangs een zilveren plak tijdens het Europees Kampioenschap Softball Little League Seniors in Duitsland.

[image=185164]

Het team van The Brabant Braves, met leden afkomstig van Roef!, Twins, Starlights en Uden Red Sox, plaatste zich eerder voor het toernooi dat zich afspeelde op de Amerikaanse legerbasis Ramstein in Duitsland. Het Nederlands team speelde een spannend toernooi tegen Duitsland/Amerika en Italië. De plaatsing voor de finale was geen kado. De dames speelden tegen Duitsland/Amerika de sterren van de hemel en wonnen met 13-5.
In de finale kreeg Nederland het team van Italië tegen. In de eerste inning kwam Oranje voor met 3-0. Italië kwam terug in de vijfde inning met 5-9. De meiden lieten echter zien wat softbal is en kwamen terug in de eerste helft van de zesde inning tot 9-9. De zevende, zenuwslopende en beslissende inning maakte het Italiaanse team af met een eindscore van 10-13. Voor Nederland betekende dit een verdiende en eervolle tweede plaats en een mooie ervaring op dit niveau.

[image=185165]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant