Afbeelding

'Begeleidingsweek is ook boost voor club'

Sport 37 keer gelezen
SON EN BREUGEL – HTC Son 2000 stond vorige week volledig in het teken van het Open Jeugdtoernooi en de daaraan gekoppelde begeleidingsweek. Die vijf dagen waren een succes. “We proberen alle facetten te behandelen waar tijdens de training door het jaar heen geen tijd voor is”, legt Christ Vermeer, een van de trainers, uit.

[image=185159]

Coaching vormde een belangrijk onderdeel tijdens de begeleidingsweek, waar veertig kinderen (tien uit Son) tussen de acht en vijftien jaar oud aan deelnamen. “We maken de kinderen bewust van wat er gebeurt op de tennisbaan en wat ze van fouten kunnen leren”, aldus Vermeer. “Elke dag is er ook een trainingsprogramma met een bepaald thema en bijhorende handvaten.”

[image=185152]

De begeleidingsweek werd voor het eerst gehouden in Son. Er werd bewust gekozen voor een dagelijks programma van 8.00 tot 14.30 uur. “Bij tenniskampen blijven de kinderen vaak ook slapen, maar de ervaring leert dat zowel zij als de begeleiders dan na drie, vier dagen instorten”, stelt Vermeer. “Het groepsproces is wel erg belangrijk, alles wordt door kinderen samen gedaan”, zegt Anton van den Bosch, die tijdens de week ook trainingen verzorgde. Aandacht van de trainers zorgt er voor dat de kinderen een boost krijgen en beter gaan tennissen. “Dat geldt ook voor de aandacht die de kinderen elkaar geven door elkaar te coachen.”

[image=185151]

[image=185153]

[image=185154]

[image=185155]

[image=185156]

[image=185158]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant