Afbeelding

Thijs Vonk: ‘Ik wil gewoon mezelf blijven’

Politiek 81 keer gelezen
UDEN – ‘Beoogd wethouder’, noemt Thijs Vonk (28) zich nog even. “Ik ben op dit moment nog een heel gedreven fysiotherapeut en fractievoorzitter van Jong Uden.” Maar na de zomer gaat hij toch echt aan de slag als wethouder van Uden.

[image=185036]

‘Wat goed is, komt snel’ stellen VVD/Leefbaar Uden en de PvdA. Ze hebben veel vertrouwen in de aanstaande wethouder die namens Jong Uden plaatsneemt op het pluche. Dat Jong Uden meedoet, lag voor de hand. “Anderhalf jaar geleden hebben we het coalitieakkoord ondersteund”, stelt Thijs Vonk. “De veelbesproken evenementenhal was voor ons óók een heel positieve ontwikkeling en zo zijn er meer dingen waarbij we op één lijn lagen. De samenwerking is dan ook heel logisch.”
Dat Thijs Vonk na anderhalf jaar in de raad, al wethouder wordt, ligt minder voor de hand. “Ik ben niet bang om na een jaar al afgebrand te zijn. Ik heb mijn mannetje gestaan de afgelopen anderhalf jaar in de politiek en ik ben niet van plan dat op een andere manier te gaan doen. Ik wil gewoon mezelf blijven. Zoals ik het de laatste anderhalf jaar gedaan heb, zo wil ik het ook nu gaan doen. Ik weet dat het geen gemakkelijke job is, maar ik wil er aan beginnen. En tegen de andere wethouders, daar ben ik prima tegen op gewassen.”
En eigenlijk wil leeftijd ook niks zeggen, want de burgemeester werd op zijn 27ste wethouder. Henk Hellegers lacht: “En je ziet dat het allemaal goed gekomen is!”

[image=185034]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant