Afbeelding

Boeren en museum de klos met nieuwe coalitie

Politiek 48 keer gelezen
UDEN - De bibliotheken in Volkel en Odiliapeel blijven open, Theaterspoor mag blijven. "En het Museum voor Religieuze Kunst is geen heilig huisje meer”, vertelde wethouder René Peerenboom tijdens de presentatie van het nieuwe coalitieakkoord ‘Naar een nieuw evenwicht’.

[image=185034]

Het Multicenter wordt nu snel gerealiseerd, desnoods op een andere plek dan waar het nu gepland staat. Sportverenigingen krijgen extra kansen hun accommodatie bij de gemeente onder te brengen. De nieuwe wethouder Thijs Vonk gaat zich bezighouden met ‘city marketing’, om meer bedrijven naar Uden te halen. Sluitingstijden in het weekend gaan naar 3.00 uur en diegene die willen tot 4.30 uur.
De boeren gaan merken dat het CDA het niet meer voor het zeggen heeft in Uden, want er komt een verschuiving van landbouw naar méér wonen en recreatie. Nieuwe intensieve veehouderijen zijn niet meer welkom, want de agrarische sector moet verder ingevuld worden met bijvoorbeeld recreatie of biologische landbouw.
Er komen acties om de woningmarkt te versterken. Verlaging van de grondprijs of een 'welstandsvrije wijk' zijn daarbij ideëen. Ook zonne-energie moet een impuls krijgen.
De meeste nieuwe punten van de coalitie ‘jong paars’, kosten geld, maar dat komt ook weer binnen als de woningmarkt gaat rollen en er nieuwe bedrijven zich vestigen in Uden dankzij het nieuwe ‘city-marketing’, zo is de overtuiging van het nieuwe college waarin naast Jong Uden óók D’66 een plek heeft gekregen, maar dan zonder wethouder.

Uitgangspunt blijft overigens het coalitieakkoord dat Pvda en VVD/Leefbaar Uden vorig jaar met het CDA sloten. De vervanging van het CDA door Jong Uden en D66 heeft alleen 'het verschuiven van accenten' tot gevolg. Voor het volledige verhaal, lees de bijlage. Het coalitieakkoord is geen dik boek, maar bevat tien duidelijke punten die nog wel uitgewerkt moeten worden.

[image=185035]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant