Afbeelding

‘De bouw gaat daadwerkelijk beginnen’

Onderwijs 63 keer gelezen
UDEN – In Uden Zuid is maandagmiddag het bouwbord onthuld voor speelleercentrum De Wijde Wereld. Onder het toeziend oog van ongeveer twintig belangstellenden kwam het bord onder het blauwe doek tevoorschijn. “Het is voor ons een moment om even stil te staan dat de bouw daadwerkelijk gaat gebeuren,” vertelt initiatiefnemer Jos van Zutphen.

[image=184756]

De totstandkoming heeft ook wel even geduurd. In 2003 kwam Van Zutphen al met het idee voor dit unieke concept, acht jaar later kan er dan eindelijk gebouwd worden. In juli 2012 moet het helemaal klaar zijn en is er plek voor ruim 300 kinderen om te spelen én te leren. Met het onthullen van het bouwbord moet De Wijde Wereld onder de mensen wat meer gaan leven. “We vinden het belangrijk dat het nu zichtbaar is. Mensen zagen het hele plan eerst nog niet echt gebeuren, nu wel.”
De organisaties van het speelleercentrum zijn ervan overtuigd dat er behoefte is aan een samengevoegd ‘regime’ van onderwijs en naschoolse opvang. “Wij denken dat het veel makkelijker is om kinderen op een dag één keer weg te brengen en één keer op te halen dan ze van de ene setting naar de andere setting te moeten verplaatsen. Zeker voor mensen die drie à vier dagen per week opvang nodig hebben.” Volgens Van Zutphen hebben ze echt iets te bieden en is er voor ouders een optie meer. “Het voelt in ieder geval erg goed,” vertelt de initiatiefnemer trots, “de school sluit ook mooi aan bij de natuur. Als je naar het zuiden kijkt, zie je straks prachtig mooie bomen. Hoe goed kun je zitten?”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant