Afbeelding

Rüpp hekelt ‘machtsspel’ VVD/Leefbaar Uden

Politiek 64 keer gelezen
UDEN – Oud-gedeputeerde en oud-wethouder Paul Rüpp uit Uden heeft felle kritiek op VVD/Leefbaar Uden en de PvdA. In zijn ogen doen deze partijen democratische principes geweld aan door van het CDA te eisen dat het een wethouder inlevert.

“Het argument dat er maar geen vervanging moet komen, omdat de gemeente moet bezuinigen is flauwekul. Dat leg je één partij niet eenzijdig op. Dan is het samen inleveren of niet. Bovendien gaat het om een relatief klein bedrag voor de komende 9 maanden of eerder, want dan is het wachtgeld voor wethouder Van den Brand beëindigd.”

[image=184734]

“Hier wordt een machtsspel gespeeld. Want hoe kan het anders dat je je coalitiepartner in één keer een volwaardige stem in het college misgunt en dat voor de komende drie jaar: immers de stemverhouding is niet meer 2-2-1, maar 2-1-1. Dat betekent politiek nogal wat. Moet dan hier de conclusie uit getrokken worden dat de VVD zijn belangrijkste punt met dank aan het CDA voor deze periode heeft binnengehaald, namelijk de omstreden evenementenhal ? En dan wordt u bedankt!”

Lees de complete brief van Paul Rüpp in de bijlage.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant