Afbeelding

John Timmers: ‘Onbegrip, emotie en woede’

Politiek 63 keer gelezen
UDEN - Hij had eigenlijk deze week al vakantie, maar dat heeft John Timmers maar even uitgesteld door de partijpolitieke verwikkelingen waarin hij als wethouder terecht is gekomen en waardoor hij gedwongen was om donderdag zijn ontslag aan de gemeenteraad aan te bieden.

[image=184422]

‘Niet geloofwaardig’ en ‘niet werkbaar’, zo noemde John Timmers zijn wethouderschap nadat zijn partij het CDA niet meer verder wilde in de coalitie, maar niemand in de raad juichte. Het functioneren van John Timmers stond ook helemaal niet ter discussie, ook niet bij de oppositie. Ruud Geerders bedankte John Timmers zelfs voor ‘de werkbare samenwerking’ en de SP baalde dat van een echt debat geen sprake meer was.
John Timmers heeft afgelopen nacht ‘met tussenpozen’ geslapen, maar de kater is vrijdagochtend nog groot. “Het is een persoonlijk drama. Onbegrip, emotie, woede, ik heb wel een paar dagen nodig om dat te laten bezinken.”
Formeel blijft John Timmers nog een maand wethouder. “Al zal dat in de praktijk niet veel betekenen en gaat het om zaken overdragen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant