Afbeelding

Ambtenaren beklimmen 'Italiaans monster'

Sport 48 keer gelezen
OSS – 21 kilometer klimmen, 48 haarspeldbochten en een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3 procent. De Stelvio is een zeer beruchte Italiaanse berg. Vijftien ambtenaren van de gemeente Oss gaan het 'monster' in de Alpen per fiets beklimmen voor het goede doel. "Dit is veel heftiger dan de Alpe d’Huez."

[image=184319]

Tjerry van Schijndel van http://www.topmomenten.nl benadert teams voor verschillende tochten. Zo is er de Alpe d’HuYES naar de bekende Franse berg en ook is er de Passo dello Stelvio. Van Schijndel legde onder andere contact met de burgemeesters van Oss, Uden en Veghel. Binnen het Osse gemeentehuis werd een zoektocht gehouden naar fanatieke fietsers, met als gevolg dat een vijftiental (mannelijke) sportievelingen de Stelvio gaan beklimmen. "Ik heb de berg al eens gefietst tijdens de Giro d’Italia voor amateurs. Dat was wel toen ik tien kilo lichter en twintig jaar jonger was haha", zegt Sjaak van der Loop. "Iedereen heeft het altijd over de Alpe d’Huez, maar de Stelvio is veel pittiger. Hij is de helft langer en hele andere koek." Op 26 augustus vertrekken de ambtenaren naar Italië. Op zondag de 28e wordt er gefietst om een dag later de terugreis aan te gaan.

Goede conditie
Voor Joop Janssens wordt het zijn eerste Stelvio-beklimming. Hij verwacht geen problemen om de top te halen. "Je hebt er een goede conditie voor nodig en dat heb ik. Ik heb de nodige kilometers in de benen en trainde twee in de week. Nu train ik drie keer en gaan we regelmatig naar Limburg en Berg en Dal om wat heuvels in de benen te voelen. Ik kijk zeker niet op tegen de Stelvio. Het is een prachtige uitdaging. We gaan in ons eigen tempo omhoog en het is belangrijk een goed ritme en de juiste versnelling te vinden. Ik verwacht er twee uur over te doen. En ik verwacht ook dat we het alle vijftien gaan halen."

'Geweldig werk'
De renners rijden niet voor niets naar boven. Ze halen geld op voor Stichting Kleur kinder- en jeugdzorg. Iedere deelnemer, in totaal vertrekken er ongeveer 70, moet minimaal 250 euro ophalen. Van der Loop heeft goede gevoelens bij de stichting. "Een fietsmaatje haalt elk weekend een kind op om dat te verzorgen. Dat doet hij al achttien jaar, bijzonder." Janssens: "Een hele goede kennis heeft een autistisch kind. De impact op de ouders is niet gering. Ik heb gelukkig gezonde kleinkinderen, maar dat kon ook anders zijn. Stichting Kleur kinder- en jeugdzorg doet geweldig werk." Belangstellende sponsors kunnen contact opnemen via Sjaak van der Loop, (06) 25 09 06 94 of Joop Janssens, (06) 21 51 24 43.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant