Afbeelding

Processie naar 'de groene kathedraal`

Religie 113 keer gelezen
ODILIAPEEL - Een groot aantal communicantjes uit Odiliapeel, Volkel en Zeeland liepen zondag mee in de jaarlijkse processie en openluchtmis in Odiliapeel.

[image=182779]

Deze communicantjes werden ook betrokken bij de viering door voorganger pastoor Van Osch. Koor Levensvreugd en Muziekvereniging St. Marcellus verleenden hun muzikale medewerking. Ruim 300 aanwezigen bezochten de viering bij het kapelletje midden in de bossen van Odiliapeel , een van de meest bijzondere plekken om de H. Mis te vieren in de nieuw gevormde St. Petrus Parochie en door Pastoor van Osch betiteld als `de groene kathedraal`.
Er heerst dan ook een bijzondere sfeer, midden in de natuur, zeker onder de weersomstandigheden van zondag. Ieder was het er dan ook over eens dat deze traditie in ere moet worden gehouden.
Aan het einde van de viering mochten alle communicantjes hun spaardoosjes inleveren, waarvan de inhoud bestemd is voor goede doelen in onder andere Ghana en Brazilie.
Na afloop genoten vele bezoekers nog even na van het kopje koffie met krentenbrood, terwijl de kinderen zich vermaakten in het bos.

[image=182777] [image=182778]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant