Afbeelding

Topsporters klaar voor Mondo Keien Meeting

Sport 41 keer gelezen
UDEN - Opkomend talent Lars Timmerman en publiekstrekker Carolina Klüft gaven vrijdagmiddag een persconferentie in atletiekstadion De Kuip. Zaterdag begint de Mondo Keien Meeting, een van de beste baan atletiekevenementen in Nederland.

[image=182476]

“Ik moet aan de bak,” vertelt speerwerper Timmerman. Begin juni kampte de atleet met een blessure aan zijn elleboog. Na een bezoek aan de huisarts bleek dat zijn tricepspees overbelast en geïrriteerd was. “Ik heb drie weken lang een behandeling gehad met fysiotherapie en massages. In die tijd mocht ik niet trainen, dus ik heb weinig voorbereiding gehad. Morgen wordt weer mijn eerste wedstrijd maar mijn doel is om eerste te worden van de ranglijst van 2011.”

Carolina Klüft is dit jaar de publiekstrekker van de Mondo Keien, ze heeft al vele overwinningen op haar naam staan. Ze is Olympisch kampioene, vijfvoudig Wereldkampioene en viervoudig Europees kampioene meerkamp. “Ik ben hier nog nooit geweest,” vertelt Klüft, “maar ik vind de baan erg goed.” Ook Klüft heeft veel last gehad van blessures, fysiek maar ook mentaal. Ze is er een tijdje uit geweest maar start morgen tijdens de Mono Keien Meeting. “Mijn motivatie was nooit voor de medailles, maar voor mezelf en om mezelf te blijven uitdagen.”

[image=182477]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant