Afbeelding

Ben van Dijk Electronics eventjes "Drive Inn"

Column 65 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Een paar weken geleden brak er brand uit in het crematorium van Uden. Nou, dat heb ik geweten. Wekenlang ben ik door lezers van dit weekblad bestookt met die ene vraag: “Mark, dat je niks met dat bericht hebt gedaan!? Onbegrijpelijk.” En inderdaad, ik had een mooi stuk kunnen schrijven over “uitgebluste begrafenisondernemers”, “een mogelijk rookverbod in de crematoria” en “andere brandende kwesties”. Maar Mieke Telkamp zou na het lezen gezegd hebben: “waarheen, waarvoor?” Nee, zo’n column lag te veel voor de hand. Dat heb ik wel bij meer nieuwsberichten. Ze zijn al te leuk van zichzelf. Ik zal de vangst van de afgelopen week hier even op tafel gooien: “Heineken boert goed op Erp’s 7th Sunday festival”; “Daklozen Overloon houden open huis”; “ Gratis parkeren in Gemert op de helling”; “Plafond Heesche hoogspringer nog niet bereikt”; “Paren bij kangoeroes faalt, Millse dierenarts neemt het over.” Bij dat laatste bericht heb ik het nog even geprobeerd maar al gauw werd mijn commentaar voer voor de veterinaire tuchtraad.

De redactie van het Brabants Dagblad zit er ook mee. Hoe schrijf je een grappig stuk over een nieuwsfeit dat op zich al hilarisch is? Zo reed vorige week een vrouw met haar auto dwars door de winkelpui van de Udense electronicazaak Ben van Dijk. Ik weet toevallig dat de winkel extra vaart wil zetten achter de aanleg van een eigen rotonde-afrit maar dit was wel een zeer rigoureuze stunt. Of was het echt een ongeluk? Had de bewuste automobiliste haar Kongolees rijbewijs onlangs nog telefonisch verlengd? En had ze uiteindelijk de afdeling met de nieuwste navigatiesystemen nog bereikt? Als ik dan toch een artikel zou moeten schrijven zouden dat zo’n beetje de vragen zijn die ik beantwoord zou willen zien. Maar het Brabants Dagblad nam een hele andere afslag. Boven het artikel stond “Kind stuurt auto door winkelruit”. Ja, zo kan het ook. Geen vrouw maar een kind had zogenaamd de auto, “die nog in de versnelling stond en waar de autosleutels nog op zaten”, via de stoeprand tegen de showroom aan gereden. Meesterlijk bedacht. Het had uiteraard nog leuker gekund. Wat dacht je van: “Vermiste peuter rijdt dwars door winkel.” En dan een artikel over een blind 3 jarig meisje dat op wonderbaarlijke wijze aan haar ontvoerders was ontkomen. Ja, ik verzin maar wat. Overigens, volgens het Brabants Dagblad kwam de auto niet verder dan de showroom van de barbecues. En zo komen we toch weer op dat Udens crematorium uit.

Een vergezocht weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant