Afbeelding

Prijs voor UC in Shell Young Technical Award

Onderwijs 59 keer gelezen
UDEN - Het team van het Udens College dat vandaag in de finale stond van de Shell Young Technical Award in Amsterdam, is er met de 'Techniekprijs' vandoor gegaan. Het team krijgt een techniekexcursie bij Shell.

[image=181763]

"Helaas geen hoofdprijs, originaliteitsprijs of publieksprijs, maar met deze techniekprijs zijn we heel erg blij. We kregen de complimenten voor het technische snufje dat de leerlingen in hun kunstwerk hebben verwerkt", laat docent Mustafa weten. Hij begeleidde de leerlingen van het vmbo in Uden.
Het team vertegenwoordigde woensdag de regio Noord-Brabant in de strijd om de landelijke Shell Young Technical Award. Met deze prijs dagen Shell en science center NEMO scholieren uit om oude apparaten om te toveren tot een bewegend technisch kunstwerk. De leerlingen van het Udens College treden hiermee in de voetsporen van de bekende beeldend kunstenaar Jean Tinguely, die aan het begin van de 19e eeuw van schroot bewegende kunstwerken vervaardigde. Vol trots presenteerde het team de ‘Stirlingmolen’ tijdens de finaledag.

[image=181764]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant