Afbeelding

Wereldtopper naar Mondo Keien Meeting

Sport 52 keer gelezen
UDEN - Carolina Klüft neemt zaterdagavond 2 juli deel aan de Mondo Keien Meeting in atletiekstadion de Kuip in Uden. Klüft is een internationale sporticoon en doet mee aan het onderdeel verspringen.

[image=181725]

Olympisch kampioen, drievoudig wereldkampioen, viervoudig Europees kampioen, lange tijd was Carolina Klüft de beste meerkampster ter wereld. Dat gecombineerd met een enthousiaste open uitstraling maakte haar in haar geboorteland Zweden, maar ook in de rest van de wereld, een zeer bekende sportster. Inmiddels heeft Klüft de meerkamp vaarwel gezegd en concentreert ze zich op het verspringen. In 2009 had Klüft ook al aangegeven aan de Mondo Keien Meeting deel te willen nemen, destijds moest ze daarvan afzien vanwege blessures. De warme contacten die ontstaan waren leidde dit jaar echter tot een hernieuwd contract. Met een persoonlijk record van 6.97m kan Klüft in dat onderdeel ook goed mee met de wereldtop. Afgelopen weekend sprong ze op de Europacup wedstrijd 6.73m. Daarmee komt het baanrecord van Jade Johnson (6.39m) in gevaar.
Carolina Klüft, de koningin van de meerkamp, neemt het bij het verspringen op tegen haar potentiële troonopvolgster Dafne Schippers (19), het supersnelle talent uit Utrecht waarvan velen nu al beweren dat zij de gedoodverfde opvolgster is van Klüft. Met een wereldjuniorentitel op zak is Schippers in ieder geval op de goede weg. Met een pr van 6.26m kan Schippers nog veel leren van haar vroegere idool.
Het verspringen is een goed bezet onderdeel van de Mondo Keien Meeting. Naast Klüft en Schippers is er nog een andere internationale topper op dit onderdeel te zien. Cornelia Deiac (23) uit Roemenië kwam vorig jaar tot een beste prestatie kwam van 6.70m en was afgelopen winter zevende tijdens het EK indoor. Vuurwerk wordt dus verwacht in de verspringbak tijdens de 18de editie van de Mondo Keien Meeting: een avond topatletiek.
Het atletiekevenement is op zaterdagavond 2 juli, vanaf 17.00 uur in atletiekstadion de Kuip in Uden. De wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Atletiekunie, Mondo, gemeente Uden, Swiss Sense en Time Tronics. Meer informatie is te vinden op: www.mondokeienmeeting.nl.

[image=181726][image=181724][image=181727][image=181728]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant