Afbeelding

'Zoiets organiseer je niet elke dag'

Onderwijs 42 keer gelezen
UDEN – “We gaan de dieren voeren, aaien en ermee spelen”, vertelt Mara (11) in de wei van kinderboerderij Groenhoeve. Vijf leerlingen van groep zeven van basisschool Sint Paulus brengen de dag door met vier mensen met een beperking van Stichting Dichterbij. De Uitdaging: de vier een leuke dag bezorgen.

[image=181682]

“We wilden heel graag iets met dieren doen vandaag”, legt Kaly (11) uit. Het oorspronkelijke idee om in Oss met honden uit het asiel te gaan wandelen ging helaas niet door. “Dat was wel jammer”, vult Mara aan, “gelukkig konden we bij De Groenhoeve wel terecht.” Het idee om deze dag in te vullen met mensen met een beperking kwam vooral van Nigel (11), Giel (10) en Pim (11). Nigel vertelt dat zijn tante met een handicap leeft. “Wij willen hen een leuke dag bezorgen omdat ze niet alles zelf kunnen doen.” Zo werd het idee van de vijf gecombineerd en is het een vol programma geworden.
Ook Ingrid van Stichting Dichterbij is enthousiast over de dag, ze vindt het leuk met de kinderen van de basisschool. Tussen de dieren in het gras vertelt ze: “Ik heb een geitje en een varken geaaid, dat was helemaal niet eng. Ik hoop wel dat ik dadelijk nog konijnen en cavia’s zie.” Wat de rest van de dag zal brengen is voor de vier nog een verrassing. Dat ze naar Take Ten gaan is al wel bekend en daar heeft Ingrid dan ook erg veel zin in. “De bioscoop vind ik ook leuk”, zegt ze.
Het project heeft ook een leerzaam karakter, de kinderen moeten namelijk alles zelfstandig regelen. “We leren om alles zelf te doen en niet op volwassenen af te schuiven.” Na het bezoek aan de kinderboerderij gaat de groep lunchen, krijgen ze een rondleiding achter de schermen van Take Ten en gaan ze op school nog een film kijken. “We vinden het apart en leuk, je organiseert zoiets natuurlijk niet elke dag”, lacht Mara terwijl een geitje ongestoord aan haar jas staat te snuffelen.

[image=181681][image=181680]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant