Afbeelding

Nominaties Sportman 2009

Sport 72 keer gelezen
UDEN - De genomineerden voor het Sportgala Uden 2009 zijn eerder al bekend gemaakt. Tijd voor een korte kennismaking met de sporters. Deze week zijn de sportmannen aan de beurt.

Casper Linders
Sport: snowboarden
Leeftijd: 20 jaar
Prestatie(s): Nederlands Kampioen snowboarden.
Wat vind je van de nominatie?: “Het is leuk om een keer mee te maken. Mijn zus Loes is al vaker genomineerd voor het Sportgala, maar het is leuk om nu zelf te zijn genomineerd.”
Wat zijn je plannen voor 2010?: “Ik wil graag Nederlands Kampioen boarder-X worden en aansluiting vinden bij het Nederlandse team. Verder wil ik mijn wedstrijden blijven boarden.”
Hoelang beoefen je deze sport en waarom juist snowboarden?: “Mijn vader snowboarde vroeger ook. Dat wilde ik ook, dus toen ben ik er ook mee begonnen. Ik doe het inmiddels vijftien jaar.”

[image=124333]

Twan van den Brand
Sport: veldrijden
Leeftijd: 20 jaar
Prestatie(s): won op 7 november 2009 de nationale veldrit in de categorie Elite/Beloften in Rhenen. Veertiende plaats op het EK in het Belgische Hoogstraten.
Wat vind je van de nominatie? “Vorig jaar was ik ook genomineerd. Het is erg leuk dat ik dit jaar wederom ben genomineerd. Het is voor mij ook een bevestiging dat ik op de goede weg ben.”
Wat zijn je plannen voor 2010? “Dat wordt een belangrijk jaar voor mij. Het is mijn laatste jaar bij de beloften (onder 23). Ik moet nu laten zien dat ik goed genoeg ben om prof te worden. Verder wil ik een belangrijke rol spelen bij het NK veldrijden en bij het WK wil ik proberen om bij de eerste tien of de eerste vijf te eindigen.”
Hoelang beoefen je deze sport en waarom juist veldrijden? “Ik fiets inmiddels twaalf jaar. Daarvoor was ik bezig met skiën. Op een gegeven moment kwam ik in aanraking met de fiets en moest ik een keuze maken. Ik vond fietsen veel leuker, dus de keuze was snel gemaakt.”

[image=124334]

Rob Kardol
Sport: tennis
Leeftijd: 22 jaar
Prestatie(s): algeheel Nederlands Militair Kampioen tennis
Wat vind je van de nominatie? “Dat vind ik erg leuk. Ik ben al vier jaar Nederlands Militair Kampioen, maar ik had niet verwacht dat ik dit jaar genomineerd zou worden.”
Wat zijn je plannen voor 2010? “Ik wil natuurlijk weer proberen om Nederlands Militair Kampioen te worden. Verder doe ik dit jaar mee aan een internationaal toernooi van Defensie in Amsterdam.”
Hoelang beoefen je deze sport en waarom juist tennis? “Vanaf mijn zesde tennis ik al. Mijn broer tenniste ook en mijn vader ook een beetje. Toen heb ik een aantal lessen genomen. Dat vond ik zo leuk, dat ik definitief ben gaan tennissen.”

[image=124335]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant