Afbeelding

Dorshout houdt kampioenschap ijssjoelen

Sport 4 keer gelezen
VEGHEL – Buurtvereniging Dorshout heeft zaterdag een primeur: dan vindt daar het allereerste open ijssjoelkampioenschap plaats. De winnaar is niet alleen Dorshouts kampioen: aangezien er nog nooit eerder zo’n kampioenschap is gehouden, is het meteen het Nederlands Kampioenschap.

IJssjoelen is een nieuwe sport, die is afgeleid van het oerhollandse sjoelen. Bij ijssjoelen pushen deelnemers de schijven met een ijshockeystick door de openingen van een levensgrote ijssjoelbak. De sport is geschikt voor jong en oud en de deelnemers hoeven niet noodzakelijk op schaatsen te staan. Iedereen kan dus meedoen. Traditioneel heeft ijsmeester Frans van Zutven zich tot het uiterste ingespannen om een prachtige ijsvloer neer te leggen. Hij stelt voor de winnaar van dit ijssjoelevenement een enorme wisselbeker ter beschikking.

[image=124383]

Publiek is ook welkom; Buurtvereniging Dorshout zorgt voor een grote verwarmde tent met uitzicht op de ijssjoelbak. Uiteraard is er van alles verkrijgbaar: erwtensoep, chocolademelk, glühwijn, Jägermeister en meer… Er is ook voldoende ruimte om vrij te schaatsen. Deelnemers kunnen zich vanaf 13.30 uur inschrijven; de wedstrijden beginnen om 13.30 uur. Rond 16.30 uur is de prijsuitreiking, waarna het evenement op feestelijke wijze wordt afgesloten. Meer informatie staat op www.dorshout.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant