Afbeelding

‘Monnik worden? Nee, voetballer!’

Onderwijs 17 keer gelezen
UDEN - De kinderen van groep 3 van De Vlonder mochten donderdag aanschuiven in het Museum voor Religieuze Kunst om een boek te maken zoals dat in de middeleeuwen ook door monniken gedaan werd.

[image=124403]

“Dat schilderij leeft”, roept een jongen. “Nee, joh, dat kan niet”, zegt een moeder. “Bij Harry Potter wél!” Groep 3 van de Vlonder is duidelijk in een sprookjesachtige omgeving beland, die van de zusters Birgittinessen. Om nóg meer in de stemming te komen, mogen alle kinderen een pij aan. “Ze is een spook!”, klinkt het als de eerste het witte habijt aandoet, maar even later lopen alle kinderen twee aan twee vroom naar de mooiste ruimte van het museum waar ze aanschuiven om écht monnikenwerk te gaan verrichten: het met ganzenveer schrijven van een middeleeuws boek.

[image=124405]

Sommigen hebben geen idee wat monniken zijn: “Die hebben we nu aan”, lacht Reinier voor wie een monnik ‘een jurk’ is. Wat monniken doen, weet Mats precies: “Mensen eten en drinken geven. Als er mensen geen huis hebben, dan helpen de monniken.”
Iets voor Mats misschien, monnik worden? Hij schudt zijn hoofd. “Nee, voetballer!”


Volgende maand gaan de kinderen ook nog een digitaal prentenboek maken in de bibliotheek, allemaal in het kader van het project ‘Nieuwe media’ van Stichting C.


[image=124407][image=124409][image=124404][image=124406][image=124408]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant