Afbeelding

Daphny van den Brand Nederlands kampioen

Sport 183 keer gelezen
HEERLEN – Dat het een tweestrijd zou worden tussen Marianne Vos en Daphny van den Brand, op het NK veldrijden, stond vooraf vast. Die veronderstelling kwam volkomen uit. De in supervorm verkerende Zeelandse won in een lange spurt van alleskunner Vos.

[image=124539]
Foto met dank wielerland.nl

In het ijzige Heerlen schopte Daphny van den Brand al vroeg tegen de kist en nam zeven seconden voorsprong. Vos kwam echter terug en twee kregen een aanvaring met de fietsen. Marianne Vos viel, maar krabbelde weer op. Beter nog, in een ronde van 7:12 (de snelste) ging ze voorbij aan haar concurrente en nam een kleine voorsprong. Een krachtsinspanning van Van den brand en een slippertje van Vos bracht de beide kemphanen weer bijeen. Het bleef tot de laatste ronde spannend waar Van den Brand met een krachtsprint Vos klopte.

Koude benen
Van den Brand: “Ik had op half koers wat koude benen. Ik heb toen een kleinere versnelling geschakeld dat gaf veel verbetering. Ik zag in de laatste ronde dat Marianne kapot zat en ben haar op macht voorbij gereden. Het was een zwaar technisch parcours dat ligt me wel.” De elfde titel Nederlands kampioen veldrijden is een feit. Sanne van Paassen wist een aanval van Linda van Rijen op haar derde plaats af te slaan en kwam met een achterstand van 1.46 minuten als derde over de streep.

[image=123560]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant