Afbeelding

IJssjoelkampioenschap blijkt schot in de roos

Sport 20 keer gelezen
VEGHEL – “Ja ja, hier in Dorshout regelen wij dit soort dingen gewoon”, knikt een van de vele toeschouwers, terwijl hij tevreden kijkt naar de rij deelnemers aan het kampioenschap ijssjoelen. En eerlijk is eerlijk: hij heeft gelijk. Het allereerste officieuze NK IJssjoelen dat zaterdag gehouden is, is een groot succes geworden. De 19-jarige Nick van Zutphen ging er met de gigantische wisselbokaal vandoor.

[image=124621]

[image=124576]

Een kleine honderdvijftig deelnemers kwamen af op het kampioenschap, waarvan niemand twee weken geleden het bestaan nog wist… Frans van Zutven, een van de bewoners van Dorshout, legt uit: “Ik heb dit bedacht, toen we op oudjaarsvaond aan een borrel zaten. Ik wilde iets anders dan alleen een schaatsbaan, iets waar iedereen, jong en oud, aan mee kon doen. Ze keken me op de nieuwjaarsreceptie wel raar aan toen ik vertelde dat we gingen ijssjoelen…”

[image=124573]

Op een fraaie ijsbaan op Dorshout meldden zich zaterdag een kleine honderdvijftig deelnemers aan voor de wedstrijd: met een ijshockeystick moesten zij twee keer vijf pucks in vakken met een zo hoog mogelijke score zien te slaan. “Het is kei-hartstikke mooi”, constateert de bedenker terwijl onder andere Prins Gerard d’n Twidde van Kuussegat zijn geluk beproeft. “Iedereen kan het én het is iets nieuws. Verder hebben we een tent met muziek, wat te eten en drinken en warmte. Het is de combinatie die het hem maakt.”

[image=124575]

Prins Gerard is het met Van Zutven eens. Hij werd door oud-Prins Janus uitgenodigd om mee te doen en had daar beslist geen spijt van. “Ze vlogen er gemakkelijk in”, beoordeelde hij zijn eigen slagen, “maar het waren wel lucky shots… Dit is een mooi initiatief, hier op Dorshout. Er is maar één winnaar en dat is Dorshout zelf.” Frans van Zutven was 's avonds laat een tevreden man. "Dit was zó gezellig! De finale was rond vijf uur, maar het meeste volk ging pas tegen tien uur 's avonds weg. In de tent hebben we een geweldige 'après-sjoelparty' gehouden, het was compleet carnaval." Van Zutven geeft aan dat er zeker een tweede editie komt van deze nieuwe tak van sport.

[image=124577]

[image=124574]

[image=124571]

[image=124570]

[image=124569]

[image=124568]

Meer foto's staan op www.dorshout.nl!
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant