Afbeelding

W.S.G. maakt 23e reis naar de sneeuw

Sport 4 keer gelezen
UDEN - Achttien skiërs en zes langlaufers en hun begeleiders van de W.S.G. zijn voor de 23e keer vertrokken naar de sneeuw in Brixen im Thale. Vrijdagavond stapten ze rond 21.00 uur in de bus en werden ze uitgezwaaid door familie en vrienden.

[image=124686]

De leden van WSG hebben het lopende seizoen goed getraind op de loipe en piste van de Ski- en Snowboardclub De Schans, waar de W.S.G. sinds oktober in is geïntegreerd. Op dinsdagavond, de clubavond van de W.S.G, wordt er dan ook van 19.00 tot 20.30 uur heel hard gewerkt aan conditie en techniek.

Mogelijkheden
Nu zij over zo’n grote en mooie accommodatie kunnen beschikken, zijn er veel meer mogelijkheden en wil men er uit halen wat er in zit. En dat is heel wat. Alle leden zijn zeer gemotiveerd en de begeleiding is heel enthousiast over de mogelijkheden van deze doelgroep, mensen met een verstandelijke beperking. Zij willen natuurlijk schitteren in Brixen im Thale en daar laten zien wat zij kunnen. Ook bij de wedstrijden wordt er hard om de medailles gestreden. Deze wedstrijden staan donderdag op het programma.
Dit jaar wordt er geen Playbackshow gehouden. De reden hiervoor is dat vlak voor de kerst Hans Beenders plotseling is overleden. Hij was jarenlang vrijwilliger bij de W.S.G., begeleidde de langlaufers en organiseerde ook deze show. Voor de W.S.G. is het een enorm verlies om zo’n fijne medewerker te moeten missen. W.S.G. vult de avonden in met spelletjes en ze gaan voor Hans een kaarsje branden in de kerk. Deze reis is geen vakantietripje maar een echte sportreis. ‘s morgens om 9.00 uur gaan de leden naar de piste of loipe en ‘s avonds tussen 16.00 en 17.00 uur wordt het hotel weer opgezocht. De sneeuwcondities zijn goed dus wordt het volop genieten van de wintersport. Zaterdag 16 januari hopen zij vermoeid maar voldaan terug te zijn en is reis 23 ten einde. Voor inlichtingen zie www.wsguden.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant