Afbeelding

Arbiters in actie tijdens NK zaalvoetbal

Sport 5 keer gelezen
OSS – Scheidsrechters die doelpunten maken of ballen wegwerken. Normaal gesproken moeten arbiters een wedstrijd fluiten, maar zaterdag mogen zij voor één keer hun voetbalkunsten vertonen tijdens het NK Zaalvoetbal voor scheidsrechters, dat gehouden wordt in Oss.

[image=124734]

Scheidsrechtersvereniging COVS Oss/Uden organiseert het evenement dit jaar. Zij verdedigen de behaalde titel van afgelopen seizoen. “We gaan als Oss/Uden natuurlijk voor de titel”, zegt bestuurslid Cees Vullings. “We willen onze eer hoog houden.” Hij vertelt dat Oss eigenlijk niet aan de beurt was het toernooi te organiseren. “District West moest dat doen, maar wees dat af. Wij vonden het prima om het toernooi te organiseren.” De aftrap van het COVS-toernooi wordt verricht door wethouder Chris Ermers. Naast de wedstrijden voor scheidsrechters komen ook de G-teams van TOP en UDI’19 in actie. Dit duel staat onder leiding van Jeroen van de Ven, die doof is. De prijzen worden uitgereikt door Jos Heutink, portefeuillehouder Zuid II van de KNVB. Mogelijk komt ook Willem-II-speelster Kirsten van de Ven een rol vervullen tijdens het toernooi.

[image=124735]

Organisatie

De organisatie van het toernooi nam enige tijd in beslag. “We kregen het in de zomer te horen”, zegt Vullings. “In totaal zijn we vier maanden bezig geweest met de voorbereidingen. We zijn nu zover dat we het toernooi van start kunnen laten gaan – bij wijze van spreken dan. We moeten de puntjes nog op de i zetten, dus we zijn er bijna klaar voor!” De wedstrijden staan overigens onder leiding van de beste zaalvoetbalscheidsrechters van Nederland. Aan het toernooi doen uitsluitend scheidsrechters uit het Nederlandse amateurvoetbal mee. Vullings verwacht dat tientallen toeschouwers naar Oss komen om de wedstrijden te bekijken.

[image=124736]

Het toernooi wordt gehouden in de sporthallen Mondriaan en Ruivert in Oss. De aftrap is om 10.00 uur.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant