Afbeelding

Eerste steen school Stevensbeek

Onderwijs 41 keer gelezen
STEVENSBEEK – De eerste steenlegging van het nieuwe onderkomen van Scholengemeenschap Stevensbeek werd vrijdag volbracht. Op dezelfde dag was het bereiken van het hoogste punt een feit. Geen alledaagse combinatie, zoals wethouder Roos Aben van de gemeente Sint Anthonis vaststelde. Maar wie de voorgeschiedenis kent, die zal het wel vatten.

[image=124750]

De plichtplegingen werden bij minus 3 graden Celsius en een aanzienlijk lagere gevoelstemperatuur verricht door Piet Rosmalen, bestuursvoorzitter van de Scholengemeenschap, Rector Herman Vullings en wethouder Roos Aben.
De meer dan 300 genodigden werden kort voor de officiële handelingen in de kapel van het voormalige klooster Eymard Ville fijntjes bijgepraat door Herman Vullings, Rector van de Stevensbeeks scholengemeenschap.
De wethouder sprak haar blijdschap uit dat de kapel van het voormalige klooster behouden is gebleven en een functie krijgt binnen de nieuwbouw. Tenslotte wenste ze de bouwers toe “dat de huidige vorstperiode snel over is en er weer voortvarend kan worden gebouwd”. Uitgangspunt van alle partijen is namelijk dat de nieuwbouw met ingang van schooljaar 2010-2011 in gebruik kan worden genomen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant