Afbeelding

Politieke plakkers met dubbele pet?

Politiek 12 keer gelezen
UDEN - ‘Nummer één door te doen’, zo staat te lezen op één van de vele posterborden die de rotonde bij het politiebureau sieren. Maar mag dat zomaar, al die posters ophangen? Is dat geen illegaal plakken?

[image=124777]

Eén van de mannen op het affiche is wethouder Delhez, de man die juist tégen illegaal posters plakken zou moeten zijn en daar ook meestal daadkrachtig in is. Hij verwijst, om belangenverstrengeling te voorkomen, naar de burgemeester want die heeft wijselijk ‘verkiezingspropaganda’ in zijn portefeuille opgenomen. Maar de burgemeester is deze dagen aan het verhuizen. Gelukkig is er een brief van het hoofd Openbare Werken met daarin de spelregels voor de plakkers van de politieke partijen die méér willen dan alleen plakken op de gemeentelijke verkiezingsplakborden.
De regeltjes zijn duidelijk: alléén lichtmasten mogen gebruikt worden, maximaal A2-formaat, maximaal 100 affiches per partij, géén schade aan lantaarnpaal, maximaal 2 borden per paal en maximaal 1 per partij. Op 15 maart moeten de borden weer weg zijn en de borden moeten op minimaal op 3 meter hoogte hangen. Aha, de VVD en Leefbaar Uden zijn dus in overtreding! Maar goed, er kán natuurlijk altijd een posterbord door het winterse weer omlaag zakken, dus dáár zal niemand moeilijk over doen, toch?
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant