Afbeelding

Nils Hendriks grote kanshebber op ZNK

Sport 9 keer gelezen
UDEN – De Udense judoka Nils Hendriks behoort tot de grootste kanshebbers voor de titel tijdens de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Judo (ZNK) tot 20 jaar, die op 23 januari in Gilze plaatsvinden. Hendriks begon zijn voorbereiding op het toernooi met een trainingsstage in Rusland en is optimistisch over zijn kansen. De nummers één en twee van de ZNK gaan door naar de Nederlandse Kampioenschappen (NK).

[image=21990]

De Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Judo tot 20 jaar worden op 23 januari gehouden in sporthal Achter de Tuintjes in Gilze. De Udense Nils Hendriks behoort tot de grootste kanshebbers. De judoka doet mee in de gewichtsklasse tot 66 kg en mag dit jaar voor de laatste keer uitkomen in de leeftijdscategorie tot 20 jaar. En dat is een extra motivatie voor een optimale voorbereiding. In het kader van die voorbereiding toog Hendriks onlangs naar Moskou voor een intensieve trainingsstage. Naar eigen zeggen een leerzame en uitermate nuttige ervaring. Maar ook in Nederland volgt hij een uitgebalanceerd trainingsprogramma dat bestaat uit hardlopen, krachttraining en judotraining.

Nederlandse Kampioenschappen
De inzet tijdens de ZNK is een startbewijs voor de Nederlandse Kampioenschappen tot 20 jaar, die op 6 februari plaatsvinden in de Jan Massinkhal in Nijmegen. Hendriks is erop gebrand om deelname aan die kampioenschappen veilig te stellen. Als hij in Nijmegen een medaille behaalt, kan hij zich namelijk via A-toernooien plaatsen voor de EK of zelfs de WK. De komende weken staan voor Nils Hendriks daarom in het teken van intensieve training, om zijn conditie en gewicht nog verder op peil te brengen.
De Zuid-Nederlandse Kampioenschappen kennen een afvalsysteem met herkansingen. Als een judoka in de eerste wedstrijd verliest, maakt hij via de herkansingsronde nog altijd aanspraak op de tweede plaats. De winnaar van de finale gaat rechtstreeks door naar de NK, de verliezend finalist moet nog een keer op de mat verschijnen om de tweede en derde plaats.
De Zuid-Nederlandse Kampioenschappen vinden plaats op zaterdag 23 januari in sporthal Achter de Tuintjes, Kapittelstraat 15 in Gilze.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant