Afbeelding

Nominaties Sportvrouw 2009

Sport 22 keer gelezen
UDEN - In de woensdageditie van van vorige week stelde het Udens Weekblad de genomineerden Sportmannen voor. Deze week is het de beurt aan de Sportvrouwen.

Michelle van Lanen
Sport: paardrijden
Leeftijd: 18 jaar
Prestatie: zilver op EK dressuur voor jongeren (14 tot en met 18 jaar)
Wat vind je van de nominatie? “Ik vind het onwijs leuk. Dit is de derde keer dat ik genomineerd word. Ik voel me er vereerd door!”
Wat zijn je plannen voor 2010? “Ik ben van de Junioren naar de Young Riders gegaan. Ik hoop dat ik daar net zo goed ga presteren als bij de Junioren.
Hoelang beoefen je deze sport en waarom juist paardrijden? “Ik ben van kleins af aan al bezig met paardrijden. Daar heb ik nu ook een opleiding voor gedaan in Deurne. Inmiddelds ben ik tweeëneenhalf jaar fulltime bezig in de paardensector.”

[image=124820]

Mirjam van de Tillaar
Sport: tennis
Leeftijd: 46 jaar
Prestatie: Nederlands Kampioen damestennis voor veteranen
Wat vind je van de nominatie? “Het verraste me! Ik had er helemaal niet aan gedacht dat ik daar voor in aanmerking kwam. Ik dacht dat het meer voor jongeren was. Maar, ik vind het wel ontzettend leuk.”
Wat zijn je plannen voor 2010? “Ik ga weer proberen om Nederlands Kampioen te worden. Verder is van 27 maart tot en met 3 april het WK in Mexico, waar ik ook aan deelneem. Dat gaat niet makkelijk worden, want we spelen daar op 2000 meter hoogte. Ik wil me ook plaatsen voor het WK 2011. Daar moet ik het aankomende jaar al een aantal toernooien voor spelen.”
Hoelang beoefen je deze sport en waarom juist tennis? “Ik tennis vanaf mijn negende. Dat is dus al 37 jaar. Ik ben begonnen toen ik een keer met een vriendinnetje op straat een balletje oversloeg. Ik vond het zo leuk, dat mijn ouders me daarna hebben opgegeven bij de tennisclub.”

[image=124821]

Chantal van Dijk
Sport: paardensport
Leeftijd: 37 jaar
Prestatie: Nederlands Hippisch Kampioen met tuigpaard
Wat vind je van de nominatie? “Onze sport is niet zo bekend en valt niet zo op. Ik vind de nominatie dus verrassend!”
Wat zijn je plannen voor 2010? “Ik wil proberen net zo succesvol te zijn als vorig jaar. Misschien zelfs wel proberen om die prestaties te overtreffen.”
Hoelang beoefen je deze sport en waarom juist de paardensport? “Van kleins af aan ben ik bezig met paarden. Tot mijn zestiende heb ik pony gereden en deed ik voltige. Na mijn zestiende ben ik begonnen met de tak van de paardensport waar ik nu mee bezig ben.”

[image=124822]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant