Afbeelding

Stem op sporters van het jaar

Sport 81 keer gelezen
UDEN - Het jaarlijkse Sportgala van de gemeente Uden vindt plaats op maandag 1 februari in Tenniscentrum Uden. Hier worden alle sportkampioenen van de gemeente Uden gehuldigd. Hoogtepunt van de avond is de onthulling van de Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het Jaar. Iedereen kan op de website van het Sportgala een stem uitbrengen op de genomineerden.

[image=86537]

De genomineerde sportmannen zijn tennisser Rob Kardol, snowboarder Casper Linders en veldrijder Twan van den Brand. De genomineerde sportvrouwen zijn de amazones Michelle van Lanen en Chantal van Dijk en tennisster Mirjam van de Tillaar. De genomineerde sportploegen zijn UDI'19/Beter Bed, het herenteam van tennisvereniging Park Hoeven en Voltigevereniging Wittegheit. De genomineerde sportmannen zijn vorige week voorgesteld in het Udens Weekblad. Deze week zijn de sportvrouwen aan de beurt en volgende week de sportploegen. De interviews zijn na verschijning in het Udens Weekblad ook te lezen op de website van het Sportgala.
Het Sportgala bestaat uit twee delen; een jeugdgedeelte en een volwassengedeelte. Het jeugdprogramma duurt van 18.30 uur tot 20.00 uur. Tijdens dit programma worden de jonge sporters - die een goede prestatie hebben geleverd - gehuldigd. Tussen de huldigingen door vinden er demonstraties plaats. Het programma bij de volwassenen verschilt enigzins met die van de jeugd. Bij het volwassenprogramma - dat duurt van 20.30 uur tot ongeveer 22.45 uur - wordt ook de sportvrijwilliger van het jaar gehuldigd. Deze wordt door de gemeente gekozen. Verder is er natuurlijk de Udense Sportquiz. Die bestaat uit vijftien vragen in drie verschillende categorieën. Vijf vragen gaan over sport in Uden, vijf over sport op nationaal niveau en vijf vragen zijn gericht op internationale sport. Uit alle inzendingingen worden finalisten geselecteerd. Zij mogen op het Sportgala strijden voor de diverse prijzen. De hoofdprijs is een glazen bokaal, de ‘Eeuwige Roem’. En er zijn nog meer mooie prijzen. Natuurlijk gaat de winnaar ook de boeken in als ‘Sportkenner van Uden’. Maar voordat deze prijzen overhandigd kunnen worden, moeten de finalisten op het gala nog tien vragen beantwoorden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant