Afbeelding

Samen naar de top voor stichting Lucai

Sport 35 keer gelezen
UDEN - Samen naar de top van de kale berg! Met dat voornemen is vanmiddag in het gemeentehuis een actie gestart waarvan de opbrengst naar Stichting Lucai gaat. De Udenaren Tjerry van Schijndel en Rob van de Wiel organiseren een trip van 1 tot en met 4 oktober naar de Mont Ventoux. Deelnemers worden uitgedaagd hard lopend of fietsend deze legenarische berg te beklimmen. Ze moeten ook 500 euro sponsorgeld mee brengen. Burgemeester Hellegers reed een rondje op de fiets door de raadzaal als startsein van de actie. Wethouder Bakermans, die mee doet aan de missie, deed dat rennend.

[image=124895]

Tjerry vanSchijndel: ,, We willen een sportfeest met z’n allen beleven. En met ons sporthart hebben we een goed doel gekozen.” Arnoud van Velzen van Stichting Lucai is enthousiast over het initiatief. De stichting wil zieke tieners in de toekomst een onbezorgde vakantie in de regio bieden. Hij is al in training om mee te doen en gaat lopen op de Mont Ventoux voor Juultje van Doren, een ernstig zieke tiener uit Mariaheide. Zij was bevriend geraakt met Loek, de inmiddels overleden dochter van Arnoud en Karin van Velzen. Rob van de Wiel van de rijwielhandel Profile biedt Dirk van de Leest de kans om mee te fietsen. Dirk had leukemie, voetbalt en geeft gymnastiek op scholen. ,,Ik ben een fanatieke sporter, dus durf ik deze uitdaging aan. Fantastisch is dat ik dit kan doen voor zieke leeftijdsgenoten.”
Wethouder Marnix Bakermans gaat mee lopen. ,,Ik doe dat niet als wethouder en ik doe het niet voor de sportprestatie. Voor mij is het doel de belangrijkste reden”, alds Bakermans die beseft dat hij nog flink zal moeten trainen. Inmiddels hebben zich al 9 fietsers en 3 lopers aangemeld. Het streven is een deelnemersgroep van 30 sportievelingen. De bedoeling is dat zij zelf de busreis en verblijf betalen, kosten 475 euro per persoon. Ook wordt van hen verwacht een minimale sponsorbijdrage van 500 euro. Volgens Van Schijndel een ambitieus, maar haalbaar bedrag."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant