Afbeelding

Schop in de grond op Velmolen-Oost

Wonen 34 keer gelezen
UDEN - Hans Schepers, directeur SVUwonen, verrichtte donderdag samen met wethouder René Peerenboom de officiële starthandeling van de bouw van 53 woningen en 5 appartementen op Velmolen-Oost. Dit keer ging niet alleen de schop in de grond, maar werd er gebruik gemaakt van een graafmachine.

[image=124902]

Bouwcombinatie Nieuwenhuizen Daandels en Hendriks Coppelmans is eind 2009 al begonnen met de eerste werkzaamheden op het bouwterrein. Naar verwachting worden de eerste woningen medio 2010 opgeleverd, de laatste woningen volgen eind 2010. René Peerenboom gaf aan blij te zijn dat er weer een nieuw bouwproject officieel van start kon gaan. “Ondanks de economische crisis wordt er in Uden gebouwd aan nieuwe woningen. Ook in deze huursector. Op het gebied van de sociale woningbouw zijn er nog steeds wachtlijsten, maar nu slaan we in één keer een mooie slag. Met deze woningen wordt er weer iets moois toegevoegd aan Uden.” Hans Schepers deelde de mening van de wethouder. “In 2006 wilden we 500 woningen in vijf jaar realiseren. Het jaar 2010 zou wel eens een oogstjaar kunnen worden en ik verwacht dat zo’n 90 procent van die 500 woningen ook daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden. Deze 53 woningen en de 5 appartementen betreffen allemaal huurwoningen. We bouwen ook een aantal kleinere woningen met 2 slaapkamers. Deze zijn ook bereikbaar voor eenpersoonshuishoudens. Wij weten dat deze doelgroep ook graag in aanmerking komt voor een huis met een tuin. We denken dat we met dit plan de doorstroming bevorderen.”
De eengezinswoningen hebben allemaal een ruime woonkamer en een open keuken. Verder beschikken de woningen over 2 of 3 slaapkamers en een dakterras dat met een vaste trap via de zolderetage bereikbaar is. Van de 5 appartementen beschikt 1 appartement over 2 slaapkamers en de overige 4 krijgen 1 slaapkamer. Deze eengezinswoningen worden voorzien van een duurzaam aardwarmtesysteem. Speciale warmtepompen zorgen voor verwarming en koeling van de woningen. Dit levert uiteraard de nodige energiebesparing op.

[image=124901][image=124900]

De verhuurbrochure met meer informatie over de woningen is vanaf 15 januari te downloaden op www.svuwonen.nl. Ingeschreven woningzoekenden kunnen via de website van SVUwonen reageren op deze woningen van woensdag 27 januari tot maandag 1 februari 12.00 uur.

[image=124903]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant