Afbeelding

‘Crimefighter’ Teeven oogst bijval burgemeester

Politiek 14 keer gelezen
UDEN – Een ‘crimefighter’ zo werd Tweede Kamerlid Fred Teeven vrijdag door de Udense VVD en Leefbaar Uden verwelkomd. ‘Veiligheid’ is een speerpunt voor de lokale liberalen en Fred Teeven vertelde hoe de VVD daar over denkt. Niet positief dus, want, zo stelde Teeven: “Er is een cultuur ontstaan dan het heel normaal is dat je een agent een klap geeft.”

[image=124992]

Hoe dat te veranderen, dat weet de VVD wel: ‘Geen pamperstraffen voor veelplegers’, ‘sneller voor de rechter’, ‘vandalen moeten betalen’, ‘bureaucratie bij de politie terugdringen’, ‘we moeten af van al die vergaderingen’ en natuurlijk het bekende geluid ‘meer blauw op straat’ . Dat laatste kost wel een paar miljard, maar dat kan gevonden worden door op de ontwikkelingssamenwerking te bezuinigen, want dat is volgens Teeven een ‘bodemloze put’. Fred Teeven kreeg volop bijval, maar hij preekte ook vooral voor eigen parochie. Behalve dan PvdA-burgemeester Hellegers die op zijn fiets naar Razzoo was gekomen en verscholen in een bank luisterde.
Maar hij stond later op en trad zelfs op de voorgrond: “Ik ondersteun het verhaal van Fred Teeven over de politiesterkte van harte. Elke dag merk je, ook hier in Uden wat het betekent dat je weinig blauw op straat hebt. Mensen willen dat ook zien en daar zou echt iets aan moeten gebeuren. Dit loopt vandaag of morgen echt helemaal fout.”

[image=124991]

De VVD en PvdA die elkaar vinden? Nee, zo vertelde Fred Teeven na afloop. “Fijn dat de burgemeester zo denkt, maar ik roep hem op om dat inzicht ook binnen zijn partij te laten ontstaan. De PvdA bezuinigt 180 agenten dit jaar en volgend jaar nog eens tweehonderd. Wij zorgen dat er 1100 bijkomen.”
Wethouder Peerenboom maakte nog het grapje dat de regering wél gezorgd heeft voor meer blauw op straat, maar alleen door het rookverbod in cafés en restaurants. “Dat is niet het blauw dat wij bedoelen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant