Afbeelding

Arbiters lopen en drinken vele meters

Sport 39 keer gelezen
OSS – Van scheidsrechters mag verwacht worden dat ze het goede voorbeeld geven. Tijdens het NK zaalvoetbal voor scheidsrechters werd zaterdag in Oss inderdaad bewezen dat de arbiters ook bijzonder sportief zijn als ze zelf een balletje trappen.

[image=125080][image=125079][image=125078]

Scheidsrechtervereniging Oss/Uden organiseerde dit jaar het evenement in de sporthallen Mondriaan en Ruivert in Oss. Een hele klus, maar het toernooi verliep vrijwel vlekkeloos. Sportief was er wel een tegenvaller. Oss/Uden begon het toernooi als titelverdediger, maar werd uiteindelijk zesde. Onlangs werd het team wel districtskampioen, zodat het volgend jaar weer aan het NK mee mag doen. Breda mocht dit jaar met de beker naar huis. Drie teams eindigden bovenaan in het 'sportiviteitsklassement' en na loting kreeg Drenthe deze eer. “Het was een zeer geslaagde dag”, zegt bestuurslid Cees Vullings na afloop. “Er was volop belangstelling voor de wedstrijden. Ook bij het duel tussen de G-teams van TOP en UDI’19 waren er veel fans. Van de tien deelnemende teams hebben we veel complimenten gehad. Ook de scheidsrechter die floten waren te spreken over het toernooi.”
Dat ook scheidsrechters een feestje kunnen vieren, werd na afloop duidelijk. In de kantine werden de nodige meters bier gedronken. Vullings: “Zelfs het team van Drachten is lang blijven hangen. Een aantal spelers had kaarten voor de bekerwedstrijd SC Heerenveen – PSV van die avond, maar die hebben ze verloot tijdens de loterij. Ze vonden het te gezellig om al vroeg naar huis te gaan haha.” (Foto's: Hans van der Poel)

[image=125077]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant