Afbeelding

'Da's een mooie medaille!'

Onderwijs 11 keer gelezen
UDEN - “Ik was mijn handen nooit meer, ik heb de burgemeester aangeraakt!”, giechelen enkele meiden uit groep 7 van basisschool Camelot als ze burgemeester Henk Hellegers de hand hebben geschud. De kinderen zijn vereerd met het bezoek dat de burgemeester aflegt aan de school, in het kader van het 10-jarig bestaan van stichting OOG, waaronder alle openbare scholen in Uden vallen.

[image=125455]

Camelot-directeur Helma van Hoof leidt de burgemeester rond door de school, vergezeld door directeur Eugène van Hoorn van OOG. In de jongste klassen maakt vooral de ambtsketen indruk op de kleuters. “Da’s een mooie medaille”, roept een jongetje.
Enkele lokalen verder zit groep 3-4. Ook hier vallen de mondjes open als er een meneer in het pak binnenkomt met die hele mooie ketting. “Weet iemand wie deze meneer is?”, vraagt juffrouw Anneke. Een van de jongens weet het: de burgemeester! “Weten jullie ook hoe hij heet?”, gaat de juf verder. “Mijn moeder heeft het wel verteld, maar ik ben het weer vergeten”, zegt een meisje. “Is er nog iemand die iets wil vragen aan de burgemeester?”, besluit juf Anneke. Ja, die iemand is er. Een jongen steekt zijn hand op. “Wat doen jullie hier?”, vraagt hij recht op de man af. Hellegers legt het geduldig uit. “Ik kom hier gewoon eens een kijkje nemen op die mooie school van jullie.”
Dan neemt directeur Helma de burgemeester nog even mee naar de aula, waar groep 7 zit te werken. Zij weten wel meteen welk vlees ze in de kuip hebben. “Hé, da’s de burgemeester!” En ze drommen om Henk Hellegers en schudden hem de hand. Om die vervolgens nooit meer schoon te maken...
Dan zit het bezoek er op. Eugène van Hoorn kijkt op zijn klok. Ook de basisscholen De Cirkel en de Brinck verwachten burgemeester Hellegers.

[image=125456][image=125457][image=125458][image=125459][image=125460][image=125461][image=125462][image=125463]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant